Fotografski program u Galeriji Principij

Bogat fotografski program održat će se u subotu, 28. rujna u Galeriji Principij od 9 do 14 sati

U programu „Ex tempore“ mogu sudjelovati svi zainteresirani autori u dvije kategorije:

  • punoljetne osobe
  • maloljetne osobe

Prijave se obavljaju putem prijavnice. Snimanje fotografija moguće je tek nakon registracije koja počinje u subotu ujutro u Galeriji Principij od 8 sati. Svaki sudionik može predati najviše tri fotografije koje ulaze u konkurenciju za nagrade.

Nagrade:

  • Punoljetne osobe: jedna novčana nagrada od 200,00 eura i tri pisane pohvale
  • Maloljetne osobe: monografija o Toši Dapcu i tri pismene pohvale

Tema ovogodišnjeg „Ex tempore“ je „Rijeka i Riječani“, a autori imaju potpunu slobodu u obradi fotografija, uz uvjet da ne naruše osnovnu ideju snimljene scene. Odabrane fotografije bit će projicirane u Galeriji Principij u 18 sati, kada će Umjetnički savjet proglasiti pobjednike i dodijeliti nagrade.

Kotizacija za sudjelovanje iznosi 10,00 eura i plaća se na račun kluba, uz naznaku “Za ex tempore 2024”. Svi sudionici dobivaju tiskani katalog Ex tempore 2024.

Fotobuvljak
Pozivamo sve Riječane da pregledaju svoje kućne arhive i doniraju predmete vezane uz fotografiju (fotoaparate, priznanja, medalje, katalozi i slično), koje više ne koriste. Donacije će obogatiti muzejsku zbirku Fotokluba Rijeka. Svi darovani predmeti bit će upisani u Knjigu donacija, obrađeni i izloženi, a donatori će dobiti zahvalnicu.

Radionica analogne crno-bijele fotografije
Radionica je besplatna, a cijela Galerija Principij bit će pretvorena u laboratorij za izradu analognih crno-bijelih fotografija. Profesor Božić vodit će sudionike kroz proces izrade fotografije, od eksponiranja do sušenja. Nakon demonstracije, polaznici će samostalno moći razviti vlastite fotografije.

Prijave za Ex tempore i radionicu traju do petka, 27. rujna, do 18 sati.

Istaknuti vizual: Fotoklub Rijeka

#Ex tempore #Fotografija #Fotoklub Rijeka #Galerija Principij #program

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh