Trio Corrente na Danima rane glazbe

Šesti po redu Dani rane glazbe nastavljaju se nakon uspješnog prvog koncerta ansambla Responsorium u crkvi Uznesenja BDM/Kosi toranj. Tako će na središnjem koncertu festivala u nedjelju, 27. listopada u 19 sati nastupiti  Trio Corrente, također u Assunti kod Kosog tornja

Ovaj riječki sastav već sedmu godinu zaredom bilježi zapažene nastupe diljem Hrvatske, na festivalima poput Varaždinskih baroknih večeri i drugdje. U listopadu 2023. godine nastupili su u crkvi sv. Franje Asiškog u Parizu sa francusko-hrvatskim programom. Riječkoj će se publici predstaviti programom „Italija u inozemstvu“, koji je sastoji od djela Francesca Geminianija, Pietra Locatellija i Giovannija Benedetta Plattija, skladatelja koji su svoj radni vijek proveli i najznačajniji opus stvarali izvan rodne Italije. Kroz odabrana djela koja će umjetnici izvesti može se vidjeti primjer glazbenog jezika i stila u tzv. talijanskoj maniri, te njihov utjecaj na glazbene prakse ostatka Europe polovicom 18. stoljeća.

Ulaz na koncert je besplatan. Organizator festivala je Udruga Corona laurea Lovran, a festival se održava uz potporu Odjela za kulturu Grada Rijeke i Primorsko – goranske županije.

Istaknuti vizual: Trio Corrente

#Corona laurea Lovran #Dani rane glazbe #glazba #Italija u inozemstvu #Trio Corrente

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh