BESPLATNA EDUKACIJA – TRENING ZA TRENERE: MEDIJSKA I INFORMACIJSKA PISMENOST

U organizaciji Fantastično dobre institucije – FADE IN-a, od 13. do 15. prosinca održat će se besplatna edukacija iz područja medijske i informacijske pismenosti. Edukaciju je moguće pratiti i preko zooma, a prijave su produžene do 7. prosinca.

Coach MIL edukacija je namijenjena onima koji žele svoje vještine dalje prenijeti na druge. Prijaviti se mogu polaznice i polaznici različitih profila i razine iskustava – ako si studentica ili student novinarstva i srodnih studija, radiš u srednjoj ili osnovnoj školi, u knjižnici, u mediju zajednice ili drugim medijima… i zanimaju te teme umjetne inteligencije, dezinformacija, štetnog govora i govora mržnje u medijskom prostoru ili ako želiš važnost poznavanja i razvoja medijske i informacijske pismenosti prenijeti na svoje suradnice ili suradnike iz udruge, inicijative ili kvarta – ovo je prava radionica za tebe!
Fantastično dobra institucija – FADE IN raspisuje ovaj poziv u sklopu projekta Scale Up Media Coach (CoachMIL) koji je usmjeren na podizanje razine medijske i informacijske pismenosti i poticanje kritičkog promišljanja mladih u Hrvatskoj. Osnaživanjem osoba koje su uključene u rad s mladima ili stvaraju njima namijenjene sadržaje, želimo osnažiti mlade ljude na putu prema društvenom djelovanju, boljoj informiranosti i uspješnijem snalaženju u svijetu klasičnih i digitalnih medija.
Polaznice i polaznike očekuje dinamičan i zanimljiv program koji se sastoji od 4 radna sata dnevno tijekom tri dana (13., 14. i 15. 12. 2023.) informativne i iskustvene radionice u Zagrebu. Radionicu će voditi stručnjakinje s dugogodišnjim iskustvom rada na televiziji i filmu, ali i drugim raznim elektroničkim i digitalnim medijima. Uz stručnjakinje, planirani su i gosti-predavači.
Radionica će biti održana na hrvatskom jeziku. Nakon uspješno završene edukacije, polaznice i polaznici će imati priliku producirati (multi)medijske proizvode i, uz podršku Fade In-a, sami održati radionicu medijske pismenosti u svojim sredinama i zajednicama. Cilj ovih aktivnosti jest mogućnost daljnjeg prenošenja stečenog znanja, uz mentorsku podršku stručnjakinja iz Fade In-a.
Svi koji završe ovu trodnevnu radionicu, dobit će i certifikat o završenom CoachMIL programu.
Osobama koje dolaze izvan Zagreba, možemo participirati u troškovima smještaja i prijevoza.

ŠTO se od tebe očekuje? Važno je imati na umu da se, prijavom na radionicu, obvezuješ na to da ćeš:

1. REDOVITO dolaziti na radionicu

2. AKTIVNO sudjelovati u radu i zalagati se tijekom radionice

3. KREIRATI (multi)medijski sadržaj, uz mentorsku podršku stručnjakinja

4. PRENIJETI stečeno znanje, u formi edukacije, u svojoj zajednici (uz mentorsku podršku stručnjakinja i honorar za rad koji ćeš obaviti)

Koji su kriteriji za prijavu (da ponovimo)? Radionica je usmjerena na sve zainteresirane, ali možda je sretnije ako:

1. … te zanima umjetna inteligencija, medijska i informacijska pismenost te imaš volju i želju učiti i prenositi stečeno znanje drugima.

2. … studiraš ili te zanimaju novinarstvo, mediji, društvene mreže, komunikacije ili srodna područja.

3. … radiš u školskoj ili gradskoj knjižnici koja provodi razne programe s korisnicama i korisnicima, a posebno ako izdajete neki oblik medijskog proizvoda (ili ste aktivni na društvenim mrežama)

4. … te zanima rad s mladima i želiš s njima raditi i prenositi im znanje (i već imaš ideju kako i gdje!)

Učini prvi korak i prijavi se za CoachMIL Trening za trenere u području medijske i informacijske pismenosti!
Natječaj je otvoren do 7. prosinca (do 23:59), a radionica će se održati 13., 14. i 15. 12. 2023. u prostoru HUB385 – Dvorana “South Academy” (Petračićeva 6).
Za prijavu je potrebno poslati kratko motivacijsko pismo u kojem ćeš navesti tko si, koji su tvoji interesi i motivacija za sudjelovanjem. Sve prijave i upite slati na: office@fadein.hr stoji u pozivu Fade In-a.

#CoachMIL #Fade In #medijska i informacijska pismenost #radionica #Scale Up Media Coach

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh