Boca u moru, a u boci mora još toliko

Samostalna izložba akademske slikarice Morene Brnčić pod nazivom Boca u moru, a u boci mora još toliko svoje će otvorenje imati u petak, 1. ožujka u 19:00 sati u Galeriji Juraj Klović

Theodor de Canziani za akademsku slikaricu Morenu Brnčić u pozivu na izložbu kaže kako je ona nazočna svojim slikarskim umjetničkim djelovanjem kao samostalna umjetnica u Rijeci i regiji već više od jednog i pola desetljeća za nama. Formalno obrazovanje duguje velikom svom pregalačkom radu i Akademiji lijepih umjetnosti Brera u Milanu. Imavši izvrsne odgajatelje, uz inklinaciju klasičnom akademskom slikarskom izrazu veristički motivski definira životinjske,biljne i morske tematske okvire.
Hiperrealistički slikarski tretman oplemenjen je bravuroznim vladanjem slikarskom tehnikom i tehnologijom. Iako naizgled realistički prikazi stvarnog,slikarske su to kompozicije začudnog magičnog realizma što upravo toj izvrsnosti sučeljava magiju iznenadne nadrealne fuzije ili pak evazije. More i podmorje rakurs je ovoga opusa sa zanimljivim kontrapunktima,iznenađenjima i obratima usporednih slikarskih,motivskih te stilskih smjernica. Lazura i sjaj transparentne materije u kontinuumu definira varijacije ravnina i ponora,poznatog i nepoznatog,vidljivog i onog što tek prikazuje se skriveno od onog što čini nam se vidljivo i znano.

Morena Brnčić je diplomirala slikarstvo 2000. na Accademia di Belle Arti di Brera u Milanu, Italija, u klasi profesora Saverija Terrusa.
Izlagati počinje 1998. kada je na trećoj godini poziva profesor Saverio Terruso na godišnju izložbu Akademije Brera Salon I u Museo della Permanente u Milanu da predstavi njegovu klasu. Samostalno izlaže od 2001. i do sada je ostvarila trideset i četiri samostalne i stotinjak skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Članica je HDLU – a Zagreb i ULIKUMVG.

Izložba ostaje otvorena do 15. ožujka.

Istaknuti vizual: dio pozivnice za izložbu Morene Brnčić Boca u moru, a u boci mora još toliko

#Boca u moru a u boci mora još toliko #Galerija Juraj Klović #Izložba #Morena Brnčić #slikarstvo

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh