„Četvrtkom u muzeju” predstavlja knjigu „Branko Fučić – povjesničar umjetnosti i konzervator“

Drugi program proljetnog ciklusa programa „Četvrtkom u muzeju“ započinje predstavljanjem knjige autora Marijana Bradanovića: „Branko Fučić – povjesničar umjetnosti i konzervator“

Predstavljanje će se održati u četvrtak, 4. travnja, s početkom u 18 sati u Kaštelu. Knjigu će pazinskoj publici predstaviti sam autor, Marijan Bradanović, priznati povjesničar umjetnosti i konzervator, te profesor na Filozofskom fakultetu u Rijeci, dr. sc. Marijan Bradanović. Pridružit će mu se urednik i predsjednik Društva povjesničara umjetnosti Rijeke, dr. sc. Berislav Valušek, te povjesničar umjetnosti i konzervator, dr. sc. Ivan Matejčić.

Prof. dr. sc. Marka Špikića u svojoj recenziji navodi sljedeće: Ova intelektualna i profesionalna biografija Branka Fučića donosi spoj znanstveno utemeljenog historiografskog pristupa i iznimne esejističke kvalitete Marijana Bradanovića. Knjiga je ustrojena tematski i kronološki, otkrivajući mnoštvo nepoznatih i priželjkivanih podataka o Fučićevu djelu. (…) Čitatelj će stoga u ovoj knjizi dobiti zaokruženu sliku o životu i djelu, odnosno istraživačkom stasanju, cvatu i plodonosnom Fučićevu radu, ali i o naslijeđu jednog od istraživačko akademskih divova hrvatske povijesti umjetnosti, povijesti pismenosti i konzervatorske profesije. Stoga će se Fučićevo mjesto u nacionalnoj historiografiji o povijesti umjetnosti nakon ovoga djela iz korijena promijeniti.

Ova knjiga, dio biblioteke „Povjesničari umjetnosti“, nastala je kao doprinos članova Društva povjesničara umjetnosti Rijeke, koji istražuju istaknute osobe iz domene povijesti umjetnosti na lokalnoj i regionalnoj razini.

Istaknuti vizual: Društvo povjesničara umjetnosti Rijeke

#Branko Fučić #Četvrtkom u muzeju #Društvo povjesničara umjetnosti Rijeke #Kaštel #književnost #Marijan Bradanović #Marko Špikić #Pazin

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh