Damir Avdić, vodeći regionalni underground kantautor, u petak nastupa u Galeriji O.K.

Nakon nekoliko sjajnih glazbenih večeri, od kojih je možda najupečatljiviji bio nastup Gorana Uroicha i njegovog Rolanda XP50, odnosno ManMachinea, ovoga petka Galerija O.K. ugostit će još jednog glazbenika, u ovom slučaju i književnika, kojega vrijedi doći poslušati i pogledati.

Dakle, ovoga petka u Galeriji O.K. gostovat će Damir Avdić, svi oni koji su ga imali prilike slušati ili čitati znaju o kome je riječ, svi oni koji to nisu do sada učinili imat će prigode u petak od 20 sati.

Za one koji ipak još uvijek ne znaju tko je Damir Avdić treba napomenuti da je riječ o, tako tvrde mnogobrojni kritičari njegova lika i djela, jednoj od vodećih persona regionalnog undergrounda, koji bez ikakvih kočnica, precizno i vrlo ironično secira društvene pojave na Balkanu. Avdić je kritičar kapitalizma, imperijalizma, salonske ljevice, ne libi se govoriti protiv religije i protiv jugonostalgije, mnogi u njegovim pjesmama traže istinu iako će on s gnušanjem odbiti svaku tezu u kojoj ga se predstavlja guruom bilo kakve vrste.

„Živim u svijetu u kojem je religija Bog, vjera oružje za masovno uništenje, sirotinja vojska, licemjerje novo poštenje. Živim u svijetu u kojem je Bog talac, okovan u simbole netrpeljivosti i prijetnje, straha i paranoje… Živim Human Reich!“ u jednom od svojih hitova pjeva Damir Avdić, što možda baš zorno ukazuje o kakvom je kantautoru riječ. Da, kantautoru. Jer Avdić nastupa sam sa svojom električnom gitarom.  

Osim što je do sada u karijeri objavio devet albuma, posljednji u nizu, Mainstream Horror izašao je 2022. godine, Damir Avdić poznat je i kao odličan književnik, koji je do sada izdao hvaljene romane na „Na krvi Ćuprija“, „Enter Džehennem“, „Tiket za revoluciju“ i „Ne želim da pobijedim.“, kao i zbirku tekstova pjesama objavljenih na njegovim prvim trima albumima – „Kuda sestro“.

Kakav je Damir Avdić uživo moći ćete se uvjeriti u petak od 21 sat, u Galeriji O.K. Ulaz na koncert je besplatan, a nakon koncerta moći će se po promotivnim cijenama kupiti autorove knjige i CD-i.

#Damir Avdić

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh