Mogući život Tržnice Brajda: proslavljen prvi dan MO Brajda-Dolac

Od 17 do 22 sata na Tržnici Brajda održan je prvi od tri dana MO Brajda-Dolac. S ciljem ponovnog oživljavanja ovog atraktivnog prostora, srca kvarta, MO Brajda-Dolac i Urbani separe okupili su stanovnike, udruge i institucije s područja MO Brajda-Dolac i MO Potok te organizirale niz zanimljivih i besplatnih aktivnosti.

Na brojnim štandovima isprobali smo presađivanje biljaka, igranje lutkama iz Lutkarskog kazališta, pletenje, slaganje kockica, pečatiranje zanimljivim uzorcima. Iz pop up knjižnice Gradske knjižnice Rijeka odabrali smo knjigu iz book boxa i blokić, a na štandu MMSU-a po popunjavanju ankete naši sugrađani na poklon su mogli dobiti katalog, knjigu ili poster po izboru. Zaradili smo voće i povrće važući ga sami, sudjelovali u zajedničkom kuhanju, promatrali čišćenje vune, igrali šah i riziko.

Klara i Roko isprobavaju pisaću mašinu na štandu Portala Arkvart, snimila Katarina Podobnik

Stara pisaća mašina izložena na štandu našeg portala bila je prava mala senzacija za najmlađe i poslužila je kao dobar uvod u ipak glavnu atrakciju, predstavu Gradskog kazališta lutaka Tončić Petešić. Predstava je odigrana na kombinaciji čakavskog i štokavskog.

Po padanju mraka, s početkom u 19 sati, održano je predavanje o povijesti riječkih tržnica u pripremi Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja. Nakon predavanja, uslijedila je i projekcija kratkometražnog dokumentarnog filma Izvorni sjaj Biance Dagostin i Tonija Juričića.

U realizaciju trodnevnog programa uključili su se Muzej moderne i suvremene umjetnosti, Gradska knjižnica Rijeka, Art-kino, Gradsko kazalište lutaka, Film svima, Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja, Boćarski klub Brajda, Portal Artkvart te sami susjedi.

Fotografije: Jelena Ternovec

#Art-kino #Boćarski klub Brajda #Film svima #Gradska knjižnica Rijeka #Gradsko kazalište lutaka Rijeka #MMSU #MO Brajda-Dolac #Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja #portal Artkvart #Tržnica Brajda #Urbani separe

ArtKvart Preporuka

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh