Noć kazališta u Kalvariji: Jubilarna 50. izvedba hit komedije „Autotrolej i mi 4”

Nakon uspješna tri nastavka sage o Autotroleju, njegovim putnicima, vozačima i svim ostalim djelatnicima tog javnog poduzeća, Ri Teatar se odlučio za 4. nastavak. Jubilarnu 50. izvedbu hit komedije Autotrolej i mi 4 možete pogledati u subotu, 25. studenog u 20 sati u Kalvariji.
Prvi dio komedije „Autotrolej i mi 1“ je premijerno izveden još davne 1994. godine u izvedbi kazališta „Otvorena scena Belveder“ što je ujedno bila i prva režija Bojana Lakoša, drugi dio istog kazališta 1997. godine, a treći dio kao prva predstava novoosnovanog kazališta Ri Teatar, naziva „Autotrolej i mi – The Bus“ je izveden 2001. godine kao veliki spektakl na otvorenom, na trgu Hrvatskih branitelja, s pravim autobusom prepiljenim na pola te scenskim efektima još neviđenima do tada u Rijeci. Prošlo je 15 godina i ukazala se potreba za 4. nastavkom (the next generation) koji je premijerno izveden u studenom 2015. kao dio manifestacije „Noć kazališta u Kalvariji“. Kao najava predstave izveden je i performance u autobusu na liniji broj 2 koji je izazvao iznenađenje i oduševljenje svih zatečenih putnika. Od 2015. godine predstava je na redovitom repertoaru u Kulturnom centru Kalvarija.
U najnovijem nastavku priča se vrti oko vozača Boška (Istrijana) i njegove majke koja ga neizmjerno voli i želi mu pronaći suprugu u autobusu što vrlo često Boška dovodi u neugodne situacije. Naravno, tu su još i standardni likovi koji su izravno ili neizravno uključeni u cijelu priču: babe koje se guraju za sjedeće mjesto, pijanac, srednjoškolac, osnovnoškolka, trendseterice, policajac, navijači Armade, nogometni sudac, trudnica, turistice iz Španjolske i Portugala, hrvatski branitelj itd….
Scenografija je donacija KD Autotrolej d.o.o., te je na sceni postavljen gotovo cijeli kostur autobusa, naravno starog narančastog.
Uglavnom, 70-tak minuta predstave prođe u trenu, a publika jedino ima problem „vratiti svoju čeljust u normalu“ od neprestanog smijanja.
Autor: Donato Jurković, redatelj: Bojan Lakoš, scenografija: Igor Kondić i KD Autotrolej d.o.o., tehnička podrška: Robert Jovanović i Alen Gaćina sa radio Korza; igraju: Krešo Medaković, Jasna Jeličić, Helena Miočić Mandić, Tanja Grgurić, Nana Spadoni, Galja Milošević, Geri Smokvina, Ana Marija Rakitić, Ivana Puškarić, Vid Vicić, Davor Popović, Antonio Blašković, Tajana Vučenov, Diego Bortul i Bojan Lakoš
Budući da je priča sa “Autotrolejom i mi 4” počela upravo u Noći kazališta 2015. godine, logično je da jubilarnu 50. izvedbu Ri Teatar odigra ponovno u Noći kazališta.
Nakon predstave, nastavlja se popratni program u dvorani i foyer-u Kalvarije do kasno u noć.
Cijena ulaznice za 50. izvedbu Autotroleja je 50% jeftinija!

#Autotrolej i mi #Bojan Lakoš #Kalvarija #Noć kazališta #Ri Teatar

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh