Održana promocija debitantskog albuma grupe „Bene“

U petak je ispred riječkog Dallas music shop-a predstavljen istoimeni debitantski album grupe „Bene“. „Bene“ je relativno novi riječki punk – rock sastav, iako su njegovi članovi nešto starijeg kova te domaćoj punk sceni i od ranije poznati. Grupu čini šest stalnih članova te dva back vokala – vokal Dragan Parmać – Sarma, Dragan Župan na basu, Aleksandar Ivaštanin – Sandro i Loren Župan – Bager na gitari, Karolina Badurina na bubnjevima, Bojana Perhat na klavijaturi te dva back vokala Barbara Kežić Križaj i Silvija Zoretić. Sarma nam je poznat iz „The Stuffa“, Dragan Župan iz „Siktersa“ i „Go Man-a“, Loren Župan – Bager iz „Žulja“ i „Punjenih papiga“, a Bojana Perhat iz „Sjekira“ – stoga nas ne čudi koliko se ova ekipa dobro snalazi, kako na sceni, tako i u studiju. Njihov se prvi album sastoji od sedam autorskih pjesama, od kojih su neke „Slobodan“, „Party Boy“ i „Ružne žene“. Album je producirao legendarni Matej Zec iz Leta 3, a snimljen je u studiju GIS.

– Župan i ja smo se našli u kafiću, došli smo na ideju da napravimo bend – pa smo ga i napravili. Dobri smo, mislim da imamo dobar spoj iskustva, mladosti i energije. Album je ispunio naša očekivanja, mislim, uvijek se može bolje, ali s obzirom na to da je prvi mi smo definitivno zadovoljni. Što se tiče planova za dalje, drugi album je već u tijeku, dosta pjesama je u procesu nastajanja, a neke ćete čuti i ovdje danas, zaključio je vokal benda Dragan Parmać – Sarma.

Ispred Dallasa skupila se „bene“ ekipa, a atmosfera je u najmanju ruku bila također – bene. Promocija debitantskog albuma ove šarolike skupine protekla je u klasičnom riječkom duhu – veselo, uz dobru glazbu, ekipu, rakiju i puno smijeha – a ako mene pitate, više od toga vam ni ne treba.

Autorica fotografija Marta Sirotich

ArtKvart Preporuka

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh