TRANZIT: prezentacije rezidencije DANCING TOGETHER, AGAIN!

U sklopu 4. izdanja festivala TRANZIT, 22. i 23. rujna 2023. u 20.00 sati u HKD-u, održat će se prezentacije rezidencije DANCING TOGETHER, AGAIN! koja se provodi u sklopu istoimenog projekta koji sufinancira Kreativna Europa.

Projekt je pokrenuo Poljski nacionalni institut za glazbu iz Varšave u suradnji s partnerima Arts Research Institute of Georgia u Tbilisiju, Movimento Danza iz talijanskog grada Napulja i hrvatska plesno-kazališna skupina TRAFIK iz Rijeke. Druga od rezidencija održava se u Rijeci od 03. do 24. rujna 2023. i tematski je posvećena problemu održivosti promatranom kroz optiku plesne i izvedbene umjetnosti. Na rezidenciji sudjeluje dvanaest umjetnika iz Hrvatske, Italije, Gruzije i Poljske, a umjetnički voditelj rezidencije je Branko Žak Valenta. 

Festival TranziT u produkciji Kreativnog laboratorija suvremenog kazališta KRILA promovira europske i domaće nezavisne izvedbene umjetnike i mala nezavisna kazališta koja predstavljaju vaninstitucionalni marginalizirani kulturni i umjetnički sektor, dok programski donosi radove koji su u sinkronicitetu sa suvremenom publikom te društvenim i tehnološkim kontekstom. Festival je zamišljen kao višemjesečni program koji je usmjeren na suvremenu izvedbenu produkciju s fokusom na istraživanje novih pristupa razvoju kazališne publike, a na način da se koriste kreativni i inovativni potencijali suvremenih kazališnih praksi.

Umjetnici: Sellena Beram (Hrvatska), Natia Bunturi (Gruzija), Jasna Čižmek Tarbuk (Hrvastska), Iakob Gogotishvili (Gruzija), Nino Khositashvili Xosilita (Gruzija), Aleksandra Konieczna (Poljska), Nataša Pavlov (Hrvatska), Nyko Piscopo (Italija), Giulia Roversi (Italija), Claudia Verdat (Italija), Justyna Irena Warells (Poljska), Kamil Wawrzuta (Poljska).

Ulaz je slobodan.

Fotografija: Sellena Beram

#Arts Research Institute of Georgia #Branko Žak Valenta #Festival TranziT #HKD #Kreativna Europa #Krila #Movimento Danza #Poljski nacionalni institut za glazbu Varšava #TRAFIK

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh