Vodstva „Kuc, kuc, ima li koga?“ u MMSU

Ovog četvrtka, 25. travnja, u 17 sati kreće obilazak muzejske zgrade s aktualnom izložbom „Secundum minimum“ Joška Eterovića

Govorit će se o povijesti zgrade MMSU-a, obilaziti prostore te otkrivati rijetke radove iz fundusa – ovoga se puta radi o kiparskoj poslastici vezanoj za op-art i kružne oblike. Tijekom kilometarskog pješačenja otvorit će se vrata uređenih i skrivenih muzejskih prostora poput skladišta i stubišta, te upoznati infrastruktura koja je još u izgradnji. Raspravljat će se o prošlim stanarima zgrade poput Tvornice „Rikard Benčić“, prikazivat će se planovi za muzejsku zgradu te istražiti njezino svakodnevno funkcioniranje.

Ovim vodstvom započinje obilježavanje 29. Edukativne muzejske akcije.

„Kuc, kuc, ima li koga?“ su vodstva koja se održavaju u posljednjem tjednu svakog mjeseca. Besplatna su i otvorena svima tko je zainteresiran za ugodno druženje uz razgovor o umjetnosti, arhitekturi i urbanizmu.

Prijave se održavaju putem e-mail (ivana.golob-mihic@mmsu.hr), no dovoljno je doći kod Potoka na okupljanje uz Ivanu Golob Mihić, muzejsku pedagoginju.

Istaknuti vizual: MMSU

#Art kvart Benčić #MMSU Rijeka #Rikard Benčić #Secundum Minimum

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh