OKOLOTORNO – GDJE POVIJEST, KULTURA I ZABAVA OŽIVLJAVAJU NA JEDINSTVEN NAČIN

U srijedu, 10. srpnja u 19:30 sati, započinje dugo očekivana i uvijek dobro prihvaćena novljanska manifestacija – „Okolotorno“! Po deveti put, romantične uličice Starog grada Novog Vinodolskog pretvorit će se u čarobnu scenu ispunjenu glazbom, veseljem, raznim lokalnim proizvodima i eno-gastro užicima!

Početak manifestacije obogatit će i vrijedna Udruga „51+“ koja će se pobrinuti da se na Frankopanskom trgu zasladite ukusnim poslasticama i domaćim rakijama. Poseban spektakl bit će vatrena predstava „Flamma“, koja će Frankopanski trg u 21:30 sati pretvoriti u živopisnu pozornicu s dinamičnom koreografijom, zanosnim ritmovima, plesom i vatrom koja oduzima dah, dok će ugodnu atmosferu duž stare gradske jezgre osigurati čak tri glazbena sastava pozivajući na zaustavljanje i uživanje u najljepšim primorskim zvucima. Večer će obogatiti i klapa „Kala“ svojim nastupom ispred crkve.

Okolotorno – Novi Vinodolski

Za vraćanje u neka davna vremena pobrinut će se Frankopani, dok će „stroga“ gradska straža čuvati glavni ulaz u Stari grad. Članovi KUD-a u bogatoj novljanskoj narodnoj nošnji šetat će gradom, a vi ćete imati priliku prošetati s njima i zabilježiti nezaboravne trenutke. Posebno uređeni foto kutci, inspirirani prošlim vremenima, bit će savršena kulisa za vaše uspomene.

Najmlađe će razveseliti Ivana Brlić Mažuranić u svom čarobnom kutku, gdje će oslikavati lica, dok će se svi posjetitelji moći okušati u streličarstvu na ulazu u Stari grad.

Staru gradsku jezgru i ove će godine ispuniti rukotvorine koje su izradile vrijedne ruke zanatlija, obrtnika i umjetnika. Uz to, dvije primorske konobe pobrinut će se da nitko ne ostane gladan ili žedan. Uz već tradicionalnu konobu kraj crkvice svete Trojice za čiju ponudu je zadužena Udruga „Ružica Vinodola“, ove godine spremno je i jedno iznenađenje. U konobi pri početku same rute u uličici koja od parkirališta vodi prema crkvi po prvi puta svoja vina će predstaviti vinarija „Kapić“ iz Matulja. „Parona“, „Devica“ i „Grm“ samo su neka od imena njihovih visokokvalitetnih vina nazvanih starim, gotovo zaboravljenim riječima domaće čakavštine. Uz dobro vino, naći će se i finog pršuta, friganih ribica i najslađih frita.

Svaka srijeda od 10. srpnja do 28. kolovoza u terminu od 19:30 do 23:30 sati bit će posvećena tradiciji, autohtonim proizvodima i rukotvorinama, glazbi, duhu prošlosti te bogatoj eno-gastro ponudi.

Istaknuta fotografija: Okolotorno – Novi Vinodolski

#folklor #Frankopani #Novi Vinodolski #Okolotorno - Novi Vinodolski #tradicija

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh