Knjiga na jutarnjim mjestima: Đurđica Čilić & „Fafarikul“ i „Novi kraj“

U petak, 26. srpnja u 10 sati, u dvorištu Gradske knjižnice Rijeka održat će se novi susret iz ciklusa „Knjiga na jutarnjim mjestima“, a ovoga puta gošća je Đurđica Čilić

„Novi kraj“ je roman fragmentarne kompozicije, koji može biti čitan i kao zbirka priča uvezana prisutnošću nekoliko istih likova. U romanu, koji bismo uvjetno mogli nazvati autofikcijskim, premrežavanjem melankolije i vitalnosti kreirana je mreža jednog života i svijeta kakav znamo iz stvarnosti, svoje i one koju žive naši bližnji.

„Fafarikul“ može biti čitan kao zapis lažnih sjećanja, katalog nenapisanih pisama, arhiv istrgnutih posveta, album skica za portrete iscrtan riječima. Autorica i pripovjedačica nemaju mnogo zajedničkog, ali slažu se u jednom: sve što je napisano ne pripada više nijednoj od njih nego čitatelju.

Đurđica Čilić rođena je 1975. godine u Livnu, odrasla u Vitezu u Bosni i Hercegovini. Završila je studij polonistike i kroatistike na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, gdje radi kao izvanredna profesorica na Katedri za poljski jezik i književnost. Izvodi kolegije iz poljske književnosti, prevođenja i teorije književnosti. Piše stručne i znanstvene radove o poljskoj književnosti i prevodi s poljskoga jezika. Autorica je znanstvene studije o poljskoj poeziji „Tri lica autora: Miłosz, Różewicz i Herbert“ (2020.) te proznih knjiga „Fafarikul“ (2020.) i „Novi kraj“ (2022.).

Prijave na događanje se primaju putem obrasca ovdje.

Istaknuti vizual: GKR

#Art-kvart Benčič #Đurđica Čilić #Fafarikul #Gradska knjižnica Rijeka #Knjiga na jutarnjim mjestima

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh