Koncert povodom stote godišnjice smrti Giacoma Puccinija na opatijskoj Ljetnoj pozornici

Koncert povodom stote godišnjice smrti velikog Giacoma Puccinija, organiziran od strane Festivala Opatija uz potporu Zajednice Talijana Rijeka, održat će se na Ljetnoj pozornici u utorak, 30. srpnja, s početkom u 21 sat

U čast Giacomu Pucciniju, kako bismo proslavili velikog Talijana, autora opernih djela među najizvođenijima u svijetu, ovo je zasigurno prilika za kulturu općenito, za turizam te za sve institucionalne i poslovne subjekte. Veliki umjetnik čiji će se stota godišnjica smrti obilježiti ove, 2024. godine.

Giacomo Puccini bio je majstor verizma i inovator glazbenog jezika koji je talijanskoj melodrami dao modernu europsku dimenziju. Na spektaklu „VISSE D’ARTE & VISSE D’AMORE“ prikazat će se najznačajniji i najljepši dijelovi produkcije ovog lučeskog skladatelja, u znak zahvalnosti i priznanja.

Program će biti jedinstven i intenzivan, s arijama, duetima i intermezzima. Sudjelovat će dva međunarodna izvođača, sopran i tenor s tipičnim Puccinijevim koloraturama, uz sudjelovanje naratora.

Umjetnike će pratiti ansambl orkestra Filharmonijskog društva „I VIRTUOSI DI AQUILEIA“, uz Alfreda Barchija.

Ulaz je slobodan.

Istaknuta fotografija: Filharmonija, Grad Opatija

#Festival Opatija #Giacomo Puccini #Ljetna pozornica #Opatija #Zajednica Talijana Rijeka

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh