RIJEČANIN FILIP PRAVDICA VEČERAS NASTUPA U OLIMPIJSKOM FINALU SKOKA U DALJ, PRIJENOS GLEDAJTE NA MORSKOM PRASCU

Utorak, 6. kolovoza 2024. godine, ostat će kao datum zlatnim slovima upisan u povijest hrvatske i riječke atletike. Upravo toga dana, drugim riječima danas, Riječanin Filip Pravdica izaći će na Stade de France i u svom prvom olimpijskom finalu pokušati ostvariti  dječačke snove. Isprika, Filip je svoje snove ostvario onoga trenutka kada je postalo jasno da je kvalifikacijskim skokom od 8,04 metra izborio svoje mjesto među 12 najboljih daljaša svijeta, danas će imati priliku pokušati ono što se do prije nekoliko mjeseci i njemu samom činilo nemogućim, nedostižnim, nedohvatljivim.

Povijesni trenutak zaslužuje i povijesni tretman. Veličinu i važnost trenutka u kojem jedan Riječanin nastupa u finalu Olimpijskih igara prepoznali su i u Morskom prascu, na popularnoj ljetnoj riječkoj destinaciji na Kantridi, tik uz legendarne stijene ponad stadiona na kojem je Filip Pravdica napravio svoje prve skokove u životu, moći ćete večeras uživati u organiziranom gledanju prijenosa  olimpijskog finala u kojem će jedan od protagonista biti i ovaj sjajni mladi čovjek, potpuno posvećen kraljici sportova.

Filip Pravdica živi na relaciji Rijeka – Zagreb, njegov je trenutačni klub zagrebačka Mladost, u tom je klubu i trener mladim atletičarkama i atletičarima, ima među njima istinskih atletskih bisera. Filip je imao izuzetno zanimljiv i trnovit put do olimpijskog finala, bilo je i ozljeda, operacija, bilo je i razmišljanja o odustajanju, radio je kao trener i u Nogometnom klubu Lokomotiva, a upravo taj angažman dao mu je mogućnost da se, kako je to i sam rekao, maksimalno posveti svojoj najvećoj ljubavi – atletici.

Svi ljubitelji sporta i druženja pozvani su večeras doći na Morski prasac i podržati Filipa Pravdicu u njegovom finalu karijere, možda uz zajedničku podršku svih nas Filip večeras doskoči u atletsku besmrtnost.

Finale skoka u dalj na rasporedu je od 20.15 sati.

Naslovna fotografija Filipa Pravdice screnshoot HTV 2

#atletika #Filip Pravdica #Kantrida #kraljica sportova #Morski prasac #Stadion Kantrida

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh