Općina Dobrinj u drugoj polovici kolovoza

Sredina mjeseca kolovoza donosi pregršt događanja na području Općine Dobrinj:

U srijedu, 14. kolovoza u Solinama, na parkingu s početkom u 21 sat, održat će se koncert klape Rašketa iz Punta. Istog dana u Šilu, s početkom u 17 sati, na maloj placi održat će se natjecanje za djecu u vodenim igrama, a na istom mjestu s početkom u 20:30 sati održat će se dječja kazališna predstava „Mačak u čizmama“.

Uoči Vele gospoje u Rasopasnu, u 20 sati bit će sveta misa, a nakon mise slijedi nastup dječje folklorne grupe KD Ive Jelenović iz Dobrinja te kampananje (zvonjava crkvenih zvona).

U četvrtak, 15. kolovoza na dan Vele gospoje, u Rasopasnu s početkom u 10:30 sati održat će se procesija i sveta misa. Nakon mise, na placi će svirati trio G-dur. U večernjim satima planirana je zabava uz Maju Šuput i grupu Point do ranih jutarnjih sati.

U petak, 16. kolovoza u Šilu obilježava se dan mjesta Rokova. Program započinje u 6 sati ujutro, kada ŠRD Čikavica organizira potezanje mreže migavice. U 7 sati slijedi budnica uz Limenu glazbu Trsat, a u 8 sati počinje besplatna podjela friganih riba i čaše vina svim posjetiteljima, uz glazbenu pratnju tria Za gušt. U 19 sati održat će se sveta misa u crkvi Svetog Nikole u Šilu, a u 20 sati na parkiralištu u centru nastupit će dječja folklorna grupa KD Ive Jelenović iz Dobrinja, nakon čega slijedi zabava uz Dalmatino i grupu Point. U ponoć je predviđen vatromet iz Šilarske luke.

U subotu, 17. kolovoza u Čižićima, s početkom u 20 sati održat će se ribarska fešta uz grupu Trend. Također, u Tribuljama s početkom u 16 sati, održat će se boćarski turnir i natjecanje u kuhanju maneštre.

Istaknuta fotografija: Šilo, Visit Dobrinj

#Dobrinj #Krk #Rasopasan #Šilo #SOline

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh