Rujan na Cresu u znaku puno dobre zabave i aktivnog odmora!

Otok Cres prekrasan je u svako godišnje doba, ali je posebno lijep u kasno ljeto i ranu jesen. Šetnja, planinarenje i vožnja biciklom odličan su način za upoznati najveći hrvatski otok, a brojna događanja, lijepo vrijeme i ugodne temperature, prekrasne plaže te stotine kilometara pješačkih i biciklističkih staza najbolja su pozivnica

Do sredine rujna nastavljaju se klapske večeri svakog ponedjeljka, besplatne vođene ture svakog utorka te izložba lokalnih proizvoda „Creska butega“ svakog utorka i petka. Prvi vikend rujna na otoku Cresu bit će obilježen odličnom glazbom uz rock memorijal te večeri klapa i tamburica. Od sredine rujna započinje projekt Cres Hike uz besplatne vođene ture svake subote i nedjelje.

Cres Hike

Petak, 6. rujna i subota, 7. rujna Cres će oživjeti zvukovima rocka, punka i heavy metala u sklopu Rock memorijala na školskom igralištu uz slobodan ulaz. Petak, 6. rujna od 20:30 sati nastupaju bendovi Štamparska greška, Antitodor, Kud Idijoti Tribute i Alergija. U subotu, 7. rujna creskoj će se publici predstaviti bendovi Krematorium, Overload, Art Knockout i Padre, uz nastup popularnog Atomskog skloništa. Treće izdanje memorijala, posvećenog Draganu Medariću – Gagiju, organizira creska udruga CRock. Prvi rujanski vikend također je rezerviran za večeri klapa i tamburica. U petak, 6. rujna od 20:00 sati u Martinšćici će nastupiti klapa Burin, klapa Marof, klapa ŽVS Zipka i tamburaši KUD Marof uz prigodnu ugostiteljsku ponudu. U subotu, 7. rujna večer klapa i tamburica održat će se u Cresu, u samostanu sv. Frane, gdje će od 20 sati nastupiti klapa Burin, klapa Teha, klapa Marof, klapa ŽVS Zipka i tamburaši KUD Marof. Za kraj glazbenog vikenda, u nedjelju, 8. rujna održat će se koncert tamburaša u 11:30 sati kod gradske lože.

Klapske večeri

Od subote, 14. rujna započinje program besplatnih vođenih hike tura pod nazivom Cres Hike. Svake subote i nedjelje do 13. listopada, posjetitelji će moći upoznati otok kroz aktivne šetnje. Vođene ture polazit će iz Cresa, Martinšćice i Belog, a detaljan raspored tura dostupan je na sljedećoj poveznici. Vodiči Planinarskog društva Osoršćica i Xplore Cres povest će posjetitelje kroz ove ture. U subotu, 21. rujna Cres će ugostiti 30. Festival orgulja Heferer, a koncert će se održati u Župnoj crkvi u Cresu uz slobodan ulaz.

Cres će se ove godine uključiti u obilježavanje Svjetskog dana turizma, 27. rujna, s atraktivnim programom koji uključuje besplatnu vođenu turu kroz povijest grada Cresa, posjet renesansnim palačama i radionicu filcanja vune, gdje će gosti moći izraditi i ponijeti sa sobom originalni suvenir.

Istaknuta fotografija: Creska butega, Turistička zajednica Grada Cresa

#aktivan odmor #Creska butega #klape #otok Cres #rock

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh