PETICIJA GRAĐANSKE INICIJATIVE KANTRIDE “DA STADIONU, NE NEBODERIMA NA KANTRIDI” OD SADA I ONLINE!

Nekoliko dana nakon što je pompozno predstavljen projekt “Nove Kantride”, Građanska inicijativa Kantrida pokrenula je potpisivanje peticije “Želimo glasno reći DA stadionu i uređenoj obali, ali NE neboderima”.

Građanska inicijativa Kantrida otvoreno se i javno zalaže za zadržavanje sportsko-rekreativne namjene „Sportskog područja Kantrida“, kojim je već sada omogućeno uređenje novog stadiona s integriranim sportskim, rekreativnim, ugostiteljskim i turističkim sadržajima u obliku primjerenom obalnom pojasu, odnosno protiv prijedloga izmjene dijela spomenutog područja u mješovitu namjenu, kojim bi bila omogućena izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa nebodera uz more.

Peticija za koju su sami članovi inicijative minulih mjeseci prikupljali potpise od sada je dostupna i online na platformi change.org.

“Budući da su riječki gradski oci odlučili dopustiti privatnom investitoru da na samoj obali mora  sagradi hotel i tri nebodera od 35 katova – najviše nebodere u Hrvatskoj – i time oduzme javni prostor građanima, prostor Kantride kakvu oduvijek poznajete postao je itekako ugrožen. Postupak Izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana je ishitreno izglasan samo dva dana nakon prezentacije idejnog projekta na zatvorenoj sjednici Gradskog vijeća. Trenutno je GUP u postupku promjene, a na građanske brige nitko ne odgovara. Sad je vrijeme za akciju!”, pozivaju iz Građanske inicijative Kantrida.

Ako do sada niste podržali ovu inicijativu, a želite dati podršku i pridružiti se nastojanjima da Kantrida i dalje ostane javno svima dostupan prostor sportsko-rekreativne namjene s brojnim ugostiteljskim i turističkim sadržajima, pridružite se ovoj inicijativi.

Peticiju možete potpisati OVDJE!

#Građanska inicijativa Kantrida #NE neboderima na Kantirid #Stadion Kantrida

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh