„Arijadnina nit“ Jadranke Lacković u Book caffeu Dnevni Boravak

U petak, 8. ožujka, povodom Međunarodnog dana žena, riječka umjetnica Jadranka Lacković, poznata pod umjetničkim imenom ojoMAGico, u suradnji s udrugom SOS Rijeka – centar za nenasilje i ljudska prava, otvorila je izložbu „Arijadnina nit” u Book caffeu Dnevni boravak s početkom u 20:00 sati.

Jadranka je izradila ilustracije za asocijativne karte, terapijski alat koji će psihologinje primjenjivati u svom radu. Ilustracije predstavljaju simbol podrške u teškim ili kompliciranim situacijama, a vode u suočavanje s vlastitom sjenom, prepoznavanju arhetipova unutar nas samih, osvještavanju odnosa s nama samima, ali i ljudima oko nas.  Prvih deset ilustracija izloženo je u Dnevnom boravku.

Otvorenju izložbe prisustvovao je izrazito veliki broj ljudi te je autoričina ideja bila interakcija s publikom kako bi na temelju povratnih informacija mogla dalje promišljati o razvoju projekta. Posjetiteljima je dana mogućnost ispunjavanja upitnika u kojem se očekuje interpretacija; propituju se osjećaji i misli koje ilustracije pobuđuju, asocijacije, poruke koje šalju.

Izložba je nastala kao rezultat suradnje Jadranke Lacković i SOS Rijeka započete 2021. godine kada je oslikavala zidove prostora udruge. Simbolika motiva koje Lacković koristi u svojim ilustracijama odražava duboku povezanost s prirodom, mitologijom i duhovnim temama.

Izložba je otvorena do 22. ožujka.

Istaknuta fotografija i galerija fotografija: Sanja Prodan

#Arijadnina nit #Book caffe Dnevni boravak #ilustracije #Izložba #Jadranka Lacković #Udruga SOS

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh