Današnji dan 2017. zlatnim slovima upisan u povijest riječkog nogometa

Nogometaši Rijeke na današnji dan 2017. prvi put u povijesti osvojili su naslov državnog prvaka pobjedom protiv Cibalije. Kada je sudac Ante Vučemilović odsvirao kraj utakmice, Rujevica je eksplodirala od oduševljenja

Rijeka je do naslova prvaka došla i prije kraja nogometnog prvenstva s nedostižnih četiri boda prednosti u odnosu na Dinamo. Riječanima je to prvi naslov u povijesti kojim su prekinuli 11-godišnju dominaciju Dinama, a koji bio zaredom prvak od 2005.

Na utakmici 35. kola odigranoj na stadionu na Rujevici pred 5961 gledateljem, Rijeka je upisala pobjedu nad klubom Cibalia rezultatom 4:0. Za Rijeku su igrali Prskalo, Ristovski, Župarić, Elez, Zuta, Bradarić, Mišić (od 80′ Čanađija), Bezjak, Andrijašević (od 71′ Maleš), Gorgon (od 58′ Martić) i Gavranović od kojih strijelci 1:0 Gavranović (11′), 2:0 Gavranović (15′), 3:0 Bezjak (45′), 4:0 Župarić (72′). Za Cibaliu su igrali Matković, Brekalo (od 66′ Karačić), Markić, Muženjak, Pervan (od 73′ Filipović), Glavica, Tipurić, Mijoković, Žderić, Mišić, Rubić. Utakmicu je sudio Ante Vučemilović iz Osijeka.

Ovaj naslov prvaka pripao je svima koji su kroz desetljeća utkali dio sebe u klub. Pripao je predsjedniku Damiru Miškoviću koji je svojim dolaskom preporodio klub, igračima koji su cijelu sezonu briljirali na terenu, treneru Matjažu Keku i njegovom stručnom stožeru, svim zaposlenicima kluba i svim segmentima organizacije. Pripao je i navijačima, svima onima koji su imali sreću dobiti zlata vrijednu ulaznicu i uživo svjedočiti stvaranju riječke nogometne povijesti, kao i svima onima koji su cijelu sezonu pratili utakmice pred televizorima, svim ljudima kojima je Rijeka u srcu, bilo da žive u Rijeci ili su ih životni putevi odveli na drugi kraj svijeta.

Istaknuta i druga fotografija: Prskalo, Ristovski, Župarić, Elez, Zuta, Bradarić, Mišić, Čanađija, Bezjak, Andrijašević, Maleš, Gorgon i Martić, fotografija: Lario Tus/Moja Rijeka

#Cibalia #NK Rijeka #nogomet #obljetnica #prvak

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh