Dani otvorenih vrata atelijera članova HDLU Rijeka

I ove godine HDLU Rijeka povodom nadolazećih blagdana organizira dane otvorenih atelijera naših članova te pozivamo sve zainteresirane da slobodno posjete naše umjetnike u razdoblju od 18. do 22.

Atelijeri koji će se moći posjetiti su atelier Borisa Rocea na adresi Vodovodna 3, atelier Mirele Peterlić na Bulevardu u Gajevoj 8 (ulaz s donje strane ceste), atelier Georgette Yvette Ponté na adresi Kružna 8a, atelier Saše Jantoleka na Kastvu na adresi Trg Matka Laginje 4 i atelier Jelene Cetinje Vukelić Atelier Glass art JV na adresi Slavka Krautzeka 9.

Boris Roce rođen je u Kičevu (Makedonija). Školovao se u Rijeci, gdje je završio Filozofski fakultet – Odjel likovnih umjetnosti, Bavi se keramikom i grafikom. Dobitnik je mnogih međunarodnih i nacionalnih nagrade za keramiku i grafiku, između ostalih i Godišnje nagrade grada Rijeke i PGŽ u 2017. Član je ULUPUH-a, KERAMEIKON-a Varaždin i HDLU-Rijeka. Živi i djeluje u Rijeci.

Mirela Peterlić rođena je u Rijeci 1977. Diplomirala je na Akademiji za primijenjenu umjetnost u Rijeci 2005. Vodi razne likovne radionice za djecu i odrasle. Podučava crtanje, slikarstvo i keramiku. Radi u svom atelieru, na Narodnom učilištu u Rijeci i u Udruzi Vali u Kostreni. Sudjeluje u organiziranju izložbi. Izlagala je na mnogo skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu, a imala je i 7 samostalnih izložbi. Dobitnica je triju nagrada za apstraktno slikarstvo: nagradu Ex tempore u Piranu 2008., nagradu grada Trsata u Rijeci 2011. te nagrade Ex tempore Kostrena 2022. U njezinom radu dominiraju apstraktni motivi, u kojima je naglasak na svježem i jakom koloritu. Akrilom na platnu u suglasju s kombiniranim tehnikama, u velikim formatima, slobodnog poteza i plohe ostvaruje minimalističke forme u skladnim kompozicijama.

Georgette Yvette Ponté rođena 10.09.1983. u Nici, Francuska. Diplomirala je na Odsjeku kiparstva na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu .Sudjelovala je na više samostalnih i grupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. Dobitnica je nekoliko međunarodnih nagrada i priznanja za slikarstvo i fotografiju te ima 4 javne skulpture. Umjetnica vas poziva da Dođite i utonite u jedan drugačiji svijet. Možete vidjeti njezine unikatne suvenire i umjetnička dijela.

Saša Jantolek, rođen 24. siječnja 1968. u Rijeci . Umjetničko djelovanje Saše Jantoleka obuhvaća strip, crtež, slike, instalacije, objekte, ironične konceptualne ili „stvarne“ pusteve (pokladne lutke), poetske ilustracije, lutke, pri čemu je konstanta njegovog umjetničkog izražavanja integracija slikarskog i kiparskog, humorističnog, maštovitog i lucidnog, poetskog i grotesknog. Posuđujući fragmente različitih umjetničkih stilova, tehnika i postupaka – na tragu dječjeg izraza, mediteranske senzibilnosti, neo-ekspresionizma, ludizma,autsider arta,art bruta – kroz svoj je rad ostvario karakterističan stil i estetiku. Jantolekova imaginacija odnosi se na ilustraciju životnih sekvenci, intimnih životnih fragmenata njegovih epizodista, često bizarnih uvijek emotivno bliskih i shvatljivih. Član je HDLU Rijeka , HDLU Istre, ULUPUH-a i HZSU-a.

Jelena Cetinja Vukelić rođena u Rijeci 1983. Diplomirala na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci. Stručno se educirala za oblikovanje stakla u različitim tehnikama (vitraž, tiffany, tehnika spajanja, savijanja i topljenja stakla – fuzija, izrada nakita, tehnika „suhog cvijeća“) u Ljubljani (2001.- 2005.) Radi u odgojno-obrazovnoj djelatnosti (od 2010.g.) te vodi galeriju stakla Glass art JV na Trsatu u Rijeci (od 2019.) Članica je HDLU Rijeka od 2015. godine. Dobitnica je brojnih nagrada za umjetničko stvaralaštvo i mentorstvo učenicima. Jedna od značajnih je međunarodna nagrada za umjetnički rad u staklu – Gold award, osvojena na likovnoj izložbi u Sydneyu, Australija (2022.). O njezinom umjetničkom stvaralaštvu objavljen je članak u Africi (Ghana, 2021.) te u Australiji (Sydney, 2022.). Osim umjetničkih djela (slike, skulpture, instalacije …) radi dekoracije za interijer od stakla te izrađuje uporabne predmete (stolove, ogledala, lampe), kao i unikatni nakit (prstenje, ogrlice, narukvice). Tehnička izvedba i montaža osigurane su od strane supruga J. Vukelića. Surađuju s brojnim arhitektima i rade po narudžbi.

Istaknuta slika: atelier Mirele Peterlić

#atelijer #Dani otvorenih vrata #HDLU Rijeka #posjet #umjetnici

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh