„Melusine” Zadarskog plesnog ansambla u Filodrammatici

Kreativni laboratorij suvremenog kazališta KRILA u suradnji s Plesnom mrežom Hrvatske predstavlja plesnu solo predstavu MELUSINE Zadarskog plesnog ansambla u nedjelju 17. prosinca u 19.00 sati u Filodrammatici. Ulaz je slobodan.

Koreografiju predstave potpisuju Matea Bilosnić i Nataša Kustura, a izvodi je Nataša Kustura. Autorica glazbe je Matea Bilosnić, dok iza dizajna svjetla stoji Saša Fistrić. Kostimografiju potpisuje Anita Goreta, a fotografiju Adrijana Vidić. Predstava se izvodi u produkciji Kreativnog laboratorija suvremenog kazališta KRILA, odnosno producentice Ivane Peranić. Partner predstave je Plesna mreža Hrvatske, a logistička podrška Savez udruga Molekula.

Opipljivo i neiscrpno, živo i intimno, tijelo je fizička materija nestalne i promjenjive prirode. Inspirirano arhetipskom figurom iz srednjovjekovnih legendi, Melusine rastvara mitsko vrijeme i prostor. Propitujući povijesno upisana značenja ženskog tijela, ovaj rad ukazuje na moć tjelesnog. Kao u suvremenoj odi tjelesnosti u mitskom ozračju, Melusine tijelo tretira kao intuitivno živo biće i kao mehanički stroj. Sveprisutna obrnuta logika pokreta naizgled lišava izvođačicu tjelesnih barijera i tako se, kao u mitu, poigrava stvaranjem vizualnih distorzija. Polazimo li od pretpostavke da je mogućnost transformacije najveća moć, Melusine dovodi u pitanje nužnost fiksnog i nepromjenjivog.

Umjetnička organizacija KRILA je laboratorij suvremenog kazališta koji promovira progresivne prakse i stvara angažirane umjetničke radove za lokalnu zajednicu i građane Rijeke te podržava profesionalce i male nezavisne europske aktere u kulturi u navedenom području. U razvoju naše publike koristimo nekonvencionalne kazališne prostore; angažiramo publiku u kreativni proces i/ili izvedbu te pristupamo procesu segementacije publike kao artikulaciji vrijednosti.

Projekt Plesna mreža Hrvatske bavi se distribucijom djela suvremene plesne umjetnosti na nacionalnoj razini putem gostovanja predstava selektiranih godišnjim javnim natječajem. Gostovanja se realiziraju u suradnji s odabranim partnerima uključujući aktivnosti vezane uz promociju, distribuciju, razvoj publike i jačanje postprodukcije suvremene plesne umjetnosti na nacionalnoj razini.

Istaknuta slika: iz predstave Melusine; Adrijana Vidić

#Filodrammatica #Krila #Melusine #Savez udruga Molekula

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh