Galerija SKC: Tijelo kao medij – multimedijalna izložba i akcija češljanja

Diplomska multimedijalna izložba Klare Dujmović, kao i interaktivni performans s posjetiteljima, dio su projekta koji se provodi uz podršku Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci.
Svestrana diplomantica Akademije primijenjenih umjetnosti, Klara Dujmović svojim radovima istražuje kako prenijeti nematerijalna iskustva u ???????? ?????. Diplomski rad (pod mentorstvom red. prof. art. Đorđe Jandrića) svojevrsna je autorefleksivna retrospektiva kojim je obuhvatila nekoliko različitih radova. Povezuje ih potreba za komunikacijom i prijevodom u čulima dohvatljiv, „opipljivi“ jezik.
Ključni rad nastavak je akcije „Kultivacije“ – češljanja ljudi u javnom prostoru. U alatu za kultivaciju odnosno češljevima koje će sudionici dobiti na poklon te tako i sami biti u mogućnosti nastaviti započeti proces kultivacije otjelovljene su ideje i intencije na kojima se temelji Klarin diplomski rad.

Klara Dujmović (1991, Rijeka) završila je preddiplpomski studij Javne uprave i Primijenjene umjetnosti te diplomski studij Primijenjene umjetnosti, modul kiparstvo. Autorica je nekoliko kratkometražnih eksperimentalno-dokumentarnih filmova i članica Hrvatskog društva filmskih djelatnika pri ogranku režije.
Otvorenje se održalo u petak, 29. rujna, a izložba ostaje otvorena do petka, 6. listopada 2023. Radno vrijeme galerije je radnim danom i subotom od 17 do 20 sati.

Istaknuta fotografija: Matea Štedul

#Đorđe Jandrić #Galerija SKC #Klara Dujmović

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh