Grad prepun gradilišta i iskopina

Građani polako gube strpljenje

Gradske su prometnice posljednjih mjeseci postale vježbališta za strpljenje. Radovi se izvode gotovo u svim djelovma grada istovremeno te, osim što izazivaju prometne čepove, izazivaju i dodatne nedaće stanovnicima pojedinih djelova grada

Nezadovljni stanari Strmice i Trsata organiziraju skup stanara u četvrtak 16. svibnja u 18:00 sati u prostorijama MO Trsat, a na društvenim mrežama najavljuju ga sljedećim riječima:

„Tema je zatvaranje ceste Vrtlarski put i oglušivanje gradskih službi na omogućavanje prometa novom prometnicom koja se spaja na Sveučilišnu aveniju, a od koje nas dijeli 1.5m bijele ceste.

Da podsjetimo, sredinom studenog gradski Ured za komunalni sustav zatvorio je desetljećima postojeću cestu Vrtlarski put. Prema dopisima koje je Ured slao stanarima ulice Put Bože Felkera i Vrtlarski put kao i zapisniku sa sastanka s MO Trsat, cesta je trebala biti zatvorena do početka svibnja što znači – PRIVREMENO, a do tada se trebalo predstaviti novo prometno rješenje.

Krajem travnja i početkom svibnja, MO Trsat je u dva navrata poslao Uredu podsjetnik da rok za zatvaranje ističe na što se isti oglušio odgovoriti.

Svo ovo vrijeme, stanari dijela Trsata iznad Kampusa voze jednosmjernim, alternativnim pravcem preko Strmice koji je sam po sebi uzak, neadekvatan i bez nogostupa. Višekratno smo upozoravali da je ovim načinom prometovanja ugrožena sigurnost pješaka, vozača, ali i svih građana ovog kvarta jer se ne jednom dogodilo da smo na toj uskoj prometnici ostali zaglavljeni i vozili u suprotnom smjeru od dozvoljenog. Ne moramo niti napominjati kako ove ceste izgledaju kada je neko događanje na Trsatu. More parkiranih auta u ionako uskim cestama onemogućuje prolazak autobusa, ali i vatrogasaca i hitnih službi čime je ozbiljno narušena sigurnost građana.

Svjesni smo i upoznati da je izgradnja novih zgrada i prometnica predviđena postojećim planom. Međutim, dinamika tada usvojenog plana prema kojem je i izdana dozvola bila je malo drugačije zamišljena. Prvo je bilo predviđeno napraviti gornji dio Sveučilišne avenije čime bi se osiguralo normalno kretanje postojećih stanara, a onda nove zgrade i njihove prilazne ceste. Na žalost iz nekih razloga u koje ne možemo ulaziti, građevinska dozvola za Sveučilišnu aveniju je već drugi puta istekla, što znači da se sada mora opet ispočetka pokrenuti cijeli proces izdavanja dozvole što može potrajati godinama. O samoj izgradnji da ne govorimo.

Naravno da nismo protiv planirane izgradnje, kao niti investitora, ali kao što su oni platili druge najskuplje komunalije u gradu, platili smo i svi mi za naše nekretnine i tražimo ravnopravni odnos.

Upravo zato, molimo da svojim prisustvom na sastanku i angažmanom pružite podršku da se stanarima kvarta omogući privremeni prolaz prema Sveučilišnoj aveniji, a do izgradnje gornjeg kraka iste i tima rastereti i onako neadekvatna cesta preko Strmice.

NE ZABORAVITE! ČETVRTAK, 16.5. PROSTORIJE MO TRSAT (Dvorana mladosti, preko puta Podmornice)!

Čekamo Vas!”

Izvor: Facebook stranica Poneštrica

#građevinski radovi #promet #Trsat #Vrtlarski put

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh