Histriatria Project priredio jedinstveno iskustvo eksperimentalne neoklasične glazbe

Trećega dana Festivala Gospodin Prasowski Classics na terasi Beach bara Prasowski riječkim gledateljima predstavila se jedinstvena skupina glazbenika okupljena pod imenom Histriatria Project. Ono po čemu ova ekipa jest jedinstvena je način na koji su prezenitrali klasičnu glazbu, Histriatria Project Riječanima je ponjudio novo iskustvo eksperimentalne neoklasične glazbe.

Svijeće na bini gorjele su su točno onoliko koliko je bilo dovoljno da se koncert završi, scenski nastup razlikovao se od uobičajenog, ekipa iz Labina baš se potrudila, ništa nisu prepustili slučaju. Od uvodnih taktova, do same završnice koncerta.

Inače, gledatelje je u koncert uvelo puštanje ploče sa starog gramofona, arija Vissi d’arte iz opere Tosca, nakon toga započeo je koncert Histriatria Projecta, kojim je ravnao i upravljao Hrvoje Puškarić, kompozitor i klavirist.

Gledatelji su imali prigode čuti i električni klarinet,  klarinetist Toni Kranjac objasnio je što može taj instrument, a može jako puno. Sve je plesalo na rubu klasike, jazza i rocka, bilo je tu pjevanja Puškarića. Sve u svemu, bila je to sjajna izvedba ovih vrsnih glazbenika, u opuštenoj i ležernoj atmosferi očito su pružili svoj maksimum, što je publika prepoznala i ispratila velikim pljeskom. Ostao je dojam da nakon sat vremena čiste svirke ljudima jednostavno nije bilo dovoljno, željeli su još.

Gledatelji su uživali u jedinstvenoj izvedbi eksperimentalne neoklasične glazbe

– Nikad nismo nastupali na ovako jedinstvenom mjestu, baš je fora, izjavio je Hrvoje Puškarić.

Histriatria Project je trio kojega čine pijanist i skladatelj Hrvoje Puškarić, violinist Osman Eyublu i klarinetist Toni Kranjac. Autorskim skladbama u kojima spajaju neoklasičnu glazbu s elementima folklora i groove oscilacijama, Histriatria Project nastoji stvoriti jedinstveno iskustvo za publiku. Iščitavajući (ne)svakidašnju stvarnost i melodičnosti različitog porijekla, sastav se ističe originalnim stilom i uzbudljivim glazbenim interpretacijama.

Histriatria Project na terasi Beach bara Prasowski izvodio je sljedeći program:
S. Rachmaninov:
Mađarski ples za Violinu i Klavir
H. Puškarić:

Fantazija broj 4 za Violinu i Klavir
“Spomen na Doru” Klarinet Klavir
“Putopis” Klarient i Klavir
“Histriatria” Klarinet i Klavir
Trio 1 Violina Klarinet Klavir
Trio 2 Violina Klarinet Klavir
“Istarski Islamei” Violina Klarinet Klavir

Osman Eyublu, Hrvoje Puškarić i Toni Kranjec#Gospodin Prasowski Classics #Histriatria Project #Ljeto na Kantridi

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh