Hotel Village Balatura: KRASOPIS – FESTIVAL O KRŠU

Od 27. do 29. listopada, u organizaciji i ambijentu prekrasnog Hotel Village Balatura, uz puno zanimljivosti, pjesme, proze, poezije, stihova, nota, prirode, terena, krša, kamenja, prirode, znanstvenika, glazbenika, pisaca, umjetnika i još mnogo čega i mnogo koga, održat će se po drugi puta Krasopis – Festival o kršu.

Od 27. do 29. listopada u Hotel Villageu Balatura (Tribalj) odvijat će se bogat program Festivala Krasopis: festivala koji slavi jedinstven prirodni fenomen krša i kršku prirodu. Festival nastoji široko promisliti sam odnos prema prirodi krša, umjetnički, znanstveno i uporabno. Krš je jedna od najsloženijih i najbogatijih vrsta krajolika i ekoloških sustava, koja je zahvaljujući vodećim javnim narativima i stereotipima najmanje vidljiva.
Ove godine će o svojoj interpretaciji krša govoriti njemački, američki, hrvatski i bosansko-hercegovački književnici i likovni umjetnici. Na terenu će sudionici nastojati uspostaviti komunikaciju s ne-ljudskom prirodom: biljem i slobodnim konjima. U dijelu programa stručnjaci će analizirati oblikovanje tradicijskog krajolika krša iz arhitektonske i povijesnog krajolika iz arheološke perspektive.
Bit će predstavljene znanstvene slike krša (pećine, polja) up-to-date i pokušaji zaštite krških vrijednosti. Skupina mladih aktivista pokazat će kako krške krajolike koriste u istraživanju svojih identiteta.
Smisao festivala je da sudionici međusobnom razmjenom iskustava upotpunjuju vlastiti doživljaj prirode i stvaraju prilike za izgradnju slike svijetu koja je znatno manje reduktivna od postojeće.

Sve sudionike festivala i detaljan program provjerite na: https://www.karstografie.de/hr?fbclid=IwAR1MfDcO4enPXOPy9VWf52LwHmjqDOhskQ3_slUNi_CiS-sZBT_FOpJ-Kd8, a na Facebook stranici Hotel Balatura https://www.facebook.com/hotelbalatura možete svaki dan popratiti detalje o svakom sudioniku Krasopisa.

Istaknuta fotografija: Hotel Village Balatura, Krasopis

#Festival o kršu #Hotel Village Balatura #Krasopis #krška priroda #Tribalj

ArtKvart Preporuka

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh