„KALVARIJA POD ZVIJEZDAMA“ – 6. LJETNI FESTIVAL SMIJEHA-HA

Pod organizacijom Ri Teatra, započinje 6. ljetni festival smijeha-ha pod nazivom „Kalvarija pod zvijezdama“. Svi programi će se održavati na na terasi Kulturnog centra Kalvarija s početkom u 21:00 sat

Ri Teatar svake godine obogaćuje svoj program s novim i kvalitetnijim izvedbama i manifestacijama. Nakon 23 sezone Kulturnog centra Kalvarija i više od 50 godina od posljednje izvedbe na popularnoj terasi Thalia (danas Kulturni centar Kalvarija), ljetna terasa je ponovno otvorena za scenske izvedbene djelatnosti. Ukupno će biti održana 43 programa, 14 različitih naslova. Sve predstave su ljetne komedije, a neke od njih su već gostovale 50-tak puta širom Hrvatske. Sve predstave predviđene u 21 sat na terasi Kalvarije, dok se u slučaju kiše predstava otkazuje!

Program festivala je sljedeći:

Lipanj

Četvrtak, 13. lipnja – „Autotrolej i mi 5“ – premijera predstave uz otvorenje festivala, a predstava će igrati još 14.,15. i 16. lipnja.

K.d. Autotrolej d.o.o. je danas najaktualnija riječka tema. Gotovo svakodnevno se pune novinski stupci o tome kako nedostaje vozača, o tome kako se ukidaju linije, kako su autobusi u lošem stanju itd….. Upravo o svemu tome (pa i više od toga), Ri Teatar progovara u svom najnovijem nastavku „Autotrolej i mi 5“, naravno na duhovit i sarkastičan način.

Petak, 21. lipnja – „Kuc Kuc Cabaret“

Kuc Kuc Cabaret je humoristični program sastavljen od skečeva, songova, plesnih točaka Itd. Skečevi koje igraju 4-5 glumaca su razne parodije, igrani vicevi, te se izvode i tekstovi domaćih satiričnih pisaca, kao i strani humor, od Monty Pythona do Mr Beana.

Subota, 22. lipnja – „Ruksakom po Hrvatskoj“ – premijera, a predstava će igrati i 23. lipnja.

Komedija zabune, komedija situacije, aktualna komedija, u stilu onoga što Ri Teatar radi već godinama širom Hrvatske. Na duhovit način prikazuje naš mentalitet u korelaciji sa potpuno drugim mentalitetom, finskim. Scene se brzo isprepliću, a scenografskim sitnim elementima – putokazima u trenutku se nalazimo negdje drugdje u Hrvatskoj. Predstava je u neku ruku i turistička promidžba cijelog Jadrana.

Četvrtak, 27. lipnja – „Tada i sada“, a predstava će igrati i 28. lipnja.

Dok su mladi ljudi u konstantnoj žurbi, uvijek uz mobitel i moderne aplikacije, ritam starijih daleko je usporeniji, nerijetko praćen problemima sa zdravljem. Upravo se o tome radi u predstavi koja na čudesno komičan način prikazuje kako se unuk i baka ne shvaćaju….od korištenja mobitela, bontona, sjedenja na „hladnom“ tj. prehlađivanja, tv pretplate pa sve do raznorazne hrane.

Subota, 29. lipnja – „Mišn imposibl“, a predstava će igrati i 30. lipnja.

Hrvatska danas. S jedne strane morem okupano malo dalmatinsko mjesto, s druge strane malo mjesto u unutrašnjosti okruženo prekrasnim brežuljcima, šumom i zelenilo… S jedne strane pripremljeni zimmer frei, camere, rooms, a s druge seoski turizam, konji, potočići, domaća hrana… S jedne strane dalmatinac i njegova žena, a s druge strane zagorac i njegova žena….svi u iščekivanju gostiju, no… gostiju nema!

Srpanj

Četvrtak, 4. srpnja – „Veze (bez)veze“, premijera, teatar RECiŠOU, Rijeka – gostovanje. Predstava će igrati i 5. srpnja.

Subota, 6. srpnja – „Operacija kamp“, svečana obnova, a predstava će igrati i 7. srpnja kao i 26., 27. i 28. srpnja.

Četvrtak, 11. srpnja – „Zimmer frei“, a predstava će igrati i 13. i 14. srpnja.

Petak, 12. srpnja – „Cabaret“

Petak, 19. srpnja – „Umri muški“, a predstava će igrati i 20. i 21. srpnja.

Kolovoz

Petak, 2. kolovoza – „Jadrolinija i mi“, a predstava će igrati i 3. i 4. kolovoza.

Petak, 9. kolovoza – „Cabaret“

Subota i nedjelja, 10. i 11. kolovoza – „Ljubav je na Vrelu“

Petak, 16. kolovoza – „Rent’a luftmadrac“, a predstava će igrati i 16. i 17. kolovoza.

Petak, 23. kolovoza – „Loto“, a predstava će igrati i 24. i 25. kolovoza.

Četvrtak, 29. kolovoza – „Crna kutija“, a predstava će igrati i 31. kolovoza.

Petak, 30. kolovoza – „Cabaret“

Rujan

Nedjelja, 1. rujna – „Crna kutija“ – proglašenje najbolje predstave po izboru publike

Petak, 6. rujna – Najbolja predstava po izboru publike

Subota, 7. rujna – „Ruksakom po Hrvatskoj“ – zatvaranje „6. Kalvarije pod zvijezdama“

Četvrtkom studenti i srednjoškolci ostvaruju 50% popusta na ulaznice (osim premijera i gostovanja). Nedjeljom umirovljenici ostvaruju 50% popusta na ulaznice (također osim premijera i gostovanja). Informacije i rezervacije odvijaju se telefonom na broj: 051/375-866 ili putem e-maila: ri.teatar@ri.t-com.hr te Facebook stranice „Ri Teatar – Kalvarija.“

Ri Teatar tijekom ljeta 2024. ima 38 gostovanja s predstavom za odrasle „Ruksakom po Hrvatskoj“ i predstavom za djecu „Otok Baubab“ (Cres, mjesta na otoku Braču, Bribir, Bakar, Kostrena, Kraljevica, Vodice, Nin, Skradin, Benkovac itd.).

Više informacija nalazi se na sljedećoj poveznici.

Istaknuti vizual: Ri Teatar

#festival #Kalvarija #Kalvarija pod zvijezdama #komedija #Ri Teatar

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh