Prijave za glazbeno-edukacijske radionice “Let’s Talk About Music”

29.2.2024.

Cilj glazbeno-edukativne radionice jest potaknuti i uključiti mlađu generaciju u razvoj glazbene scene kroz izravan kontakt s organizatorima i mentorima struke.

U okviru modularnih predavanja, polaznici će steći osnovna znanja o organizaciji glazbenih događaja, pokrivajući cijeli proces od same ideje do realizacije. To uključuje ugovaranje i ugostiteljstvo glazbenika, vođenje komunikacije s partnerima i suradnicima, pripremu i upravljanje proračunom, zadovoljavanje tehničkih specifikacija, komunikaciju s publikom putem dostupnih marketinških kanala te brendiranje organizacije kroz jedinstvene vizuale.

Radionica se sastoji od dva dijela: narativnog i praktičnog. Narativni dio uključuje pet modularnih predavanja:

  1. Organizacija glazbenog događaja – od izrade troškovnika do uspješnog eventa (Voditelj: Filip Pacak)
  2. Marketing i odnosi s javnošću – komunikacija s publikom i partnerima putem medijskih kanala (Voditeljica: Jelena Androić)
  3. Vizualni identitet – uloga vizualne komunikacije u odnosu s publikom (Voditelj: Antonio Karača)
  4. Tehnička produkcija – od čitanja ridera do tehničke realizacije zvuka i rasvjete (Voditelj: Miran Milić)
  5. Q&A polaznika s organizacijom i glazbenim gostom – otvoreni razgovor na relaciji polaznici – organizacija – glazbenik (Glazbeni gost: Pomelo Chess Society)

Paralelno s predavanjima, održava se i praktični rad koji će biti omogućen na redovnim programima organizacije, uključujući različite koncerte, Impulse Festival i slična događanja.

Radionica je namijenjena osobama od 18 do 25 godina, a svi moduli održavat će se u Rijeci tijekom intenzivnog razdoblja od ožujka do svibnja. Radionica je besplatna, ali broj polaznika ograničen je na 10 osoba.

Prijave su moguće isključivo putem priloženog linka do četvrtka, 29. veljače, a rezultati nove generacije polaznika bit će objavljeni u ponedjeljak, 4.ožujka.

Šesto izdanje radionice Let’s Talk About Music organizira Distune promotion, a djelomično je sufinancirano sredstvima Ministarstva kulture i medija, uz podršku Zaklada Kultura nova i Gradske knjižnice Rijeka.

Istaknuta slika: LTAM 2023; Kristina Barišić

#distune promotion #Gradska knjižnica Rijeka #Let's Talk About Music #radionica #Zaklada kultura nova

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh