Koncart Ane Paške u Filodrammatici

Danas, 12. siječnja s početkom u 19:00 sati, u Filodrammatici održat će se autorski muzički performance Koncart, dramaturginje, glazbenice i izvođačice Ane Paške.

Tako će se moći doživjeti i čuti pjesme različitih tematika, crtice iz svakodnevnog života te igre s formom riječi i rečenica uz glazbenu pratnju harmonike, klavira, cajona i gitare. Autorica pjeva, recitira, u ponekim trenucima igra se s glasom i odlazi u nepoznate glasovne pejzaže, priča i pjeva o djetinjstvu, obitelji, stereotipovima, o majčinstvu, ljudskoj gluposti, o novcu, o zlobi, o glazbi i veselju. Postoji mogućnost da posjetitelji tijekom koncarta posjete paški trg i susretnu se s autentičnim uličnim dijalogom. Sve te teme mogu se doživjeti kroz upečatljive pjesničke slike, metafore, asocijacije, u kojima se mogu prepoznati svi.

Mjesto takve izvedbe je Anin Salon za uljepšavanje duše.

Ane Paška je umjetnica rodom s Paga, izvođačica i glazbenica, diplomirala je dramaturgiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu (2010.) i MA Film i video na Umjetničkoj akademiji u Splitu (2019.). Zahvaljujući svojoj iznimnoj znatiželji i potrebi za istraživanjem različitih medija, završila je brojne izvedbene, glumačke i vokalne radionice, te se od 2014. godine potpuno posvetila autorskom stvaranju i radu, spajajući kazalište, glazbu, tekst, video, u nove izvedbene forme, stvarajući svoj prepoznatljiv i autentičan stil. Uz knjige Slikovnica od pidžame (2014.) i JaMajka dream (2016.), koje su popraćene glazbenim performansima istoimenih naziva, od 2018. godine diljem Hrvatske izvodi svoj, sad već kultni, glazbeni performance IMPROVIZIJE kojeg je publika s velikim oduševljenjem prihvaćala. Začetnica hrvatske EXTRADE, kako ju je nazvala producentica Marijana Radoš, od lipnja 2022. godine svoj glazbeno-scenski ritual nazvala je jednostavno- KONCART.

#Ane Paška #Filodrammatica #glazba #Koncart #performans

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh