Krk Music Fest: Acoustic Project & Darija Auguštan

Povodom otvorenja 67. Ljetnih priredbi, u sklopu programa Krk Music Festa, u srijedu, 21. lipnja 2023. godine, na Trgu krčkih glagoljaša, s početkom u 21.00 sat, nakon tradicionalnog potpisivanja festivalske povelje, koncert nazvan Tradicija kroz prizmu sadašnjosti održat će ansambl Acoustic Project uz podršku sopranistice Darije Auguštan.
Okupljena publika pritom će imati prilike čuti neke od skladbi s posljednjeg nosača zvuka Acoustic Projecta pod nazivom Furious Dance, tj. set novijih uradaka Dubravka Palanovića i Srđana Berdovića koji su u direktnoj i indirektnoj vezi s hrvatskom tradicijskom glazbom. Deseteročlanom ansamblu na pozornici će se pridružiti mlada, ali već višestruko nagrađivana sopranistica Darija Auguštan koja će izvesti skladbe: Georgea Gershwina, Samuela Barbera i Heitora Villa-Lobosa.
Ansambl Acoustic Project, 2008. godine, zajedno s kolegama i prijateljima, osnovao je skladatelj i kontrabasist Dubravko Palanović, koji ga otad i vodi. Deset vrsnih glazbenika, okupljenih u ansamblu, jedinstvena su pojava na domaćoj glazbenoj sceni. Uzimajući u obzir godine djelovanja, mnoge transformacije događale su se, kako u postavi glazbenika, tako i u samim glazbenim izričajima čiji širok glazbeni spektar, od klasike, jazza, folklora, pa čak i rocka, daje jasan pečat prepoznatljivosti u ideji i izvedbi. Koncertno djelovanje ansambla krenulo je ciklusom Za noćne ptice u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, a nastavilo se brojnim koncertima na vodećim festivalima u zemlji i inozemstvu. Godine 2012. Acoustic Project snimio je svoj prvi nosač zvuka u izdanju Aquarius Recordsa i Morris studija, a nedavno i album Furious Dance kojeg je objavila talijanska izdavačka kuća Velut Luna.
Darija Auguštan jedna je od najtraženijih mladih glazbenica. Diplomirala je solo pjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Snježane Bujanović – Stanislav. Pjevačko obrazovanje započela je u Glazbenoj školi Pavla Markovca u Zagrebu u klasi prof. Nataše Šurine. Njezin lirski sopran karakterizira lijepa boja, tehnička izvrsnost i sonornost, a bez obzira na godine, iza nje je već pozamašan niz glavnih uloga u operama i operetama. Jednako je uspješna kao operna i kao koncertna umjetnica. Stipendistica je istaknute umjetnice Mirjane Bohanec Vidović. Dobitnica je mnogobrojnih priznanja i nagrada kako na državnim tako i međunarodnim natjecanjima. Od 2022. godine članica je solističkog opernog ansambla HNK u Zagrebu.
Financijsku podršku ovogodišnjim Ljetnim priredbama, za čiju se organizaciju već tradicionalno brine Centar za kulturu Grada Krka, pružili su Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Primorsko-goranska županija, Grad Krk i Turistička zajednica Grada Krka.

#Acoustic Project #Darija Auguštan #Krk Music Fest

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh