Ljeto na Kantridi: Lela Kaplowitz Trio u srijedu na Štikli

U srijedu, 8. kolovoza, s početkom u 21 sat, u sklopu Festivala jazz i eksperimentalne glazbe Štikla, na plaži Kantrida pokraj Beach bara Morski prasac, nastupit će Lela Kaplowitz Trio, a kojeg čine Lela Kaplowitz (vokal, udaraljke), Joe Kaplowitz (klavir) te Zoran Majstorović (gitara, oud).

Lela Kaplowitz je cijenjena jazz vokalistica sa svjetskim iskustvom. Njezine izvedbe američke jazz pjesmarice i autorskih skladbi su pamtljive, prožete strašću i pozitivnom energijom. Nastupala je u Carnegie Hallu, Madison Square Gardenu, Birdlandu i Blue Note-u u New Yorku te na mnogim prestižnim jazz festivalima diljem svijeta.

Na međunarodnom natjecanju jazz vokalistica u Finskoj osvojila je prvu nagradu stručnog žirija i publike te dobiva titulu Lady Summertime. Nastupala je s raznim vrhunskim jazz glazbenicima s kojima muzicira s lakoćom i virtuoznošću, a ovoga puta će joj se priključiti njezin suprug Joe Kaplowitz, vrhunski klavirist i tubist, te riječki multiinstrumentalist Zoran Majstorović. Repertoar koji će izvoditi sastoji se od probranih jazz standarda, Lelinih autorskih kompozicija te poneke etno-tradicijske skladbe.

Ulaz na koncert, kao i na sva događanja Ljeta na Kantridi, je slobodan.

#Joe Kaplowitz #Lela Kaplowitz Trio #Ljeto na Kantridi #Morski prasac #Štikla #Zoran Majstorivić

ArtKvart Preporuka

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh