Svijet ispod površine obilježit će punoljetni Liburnicon / 18. – 20. kolovoz

Vrijedna ekipa iz udruge Kulturni front i ovo ljeto provodi u pripremi  Liburnicona – jednog od najvećih i najdugovječnijih Fantasy & SF Festivala u Hrvatskoj.

Liburnicon je festival ljubitelja znanstvene fantastike i fantastike, naprednih znanosti, povijesti i mitologije, koji već 18 godina zaredom organizira udruga Kulturni front iz Opatije. Program Liburnicona objedinjuje edukativni i zabavni sadržaj. U zabavnom programu na različite načine sudjeluju organizatori, volonteri, gosti, izlagači i – najvažnije – posjetitelji.

Prvi Liburnicon održan je 2006. pod imenom Abbacon i tada je to bilo okupljanje tek nekoliko desetaka zaljubljenika u znanstvenu fantastiku i fantastiku sa šireg prostora grada Opatije. Danas je to festival s više od 2500 posjetitelja iz cijele Hrvatske, ali i inozemstva, koji svojim užim i širim programom privlači ljude svih dobi i interesa. U početku je Liburnicon zaživio kao mala ljetna konvencija na Liburniji, da bi se s vremenom pretvorio u festival koji osim svog konvencijskog programa nudi i glazbeni, umjetnički, pa čak i izletnički sadržaj.

– “Osamnaesti Fantasy & SF Festival Liburnicon istraživat će Svijet ispod površine. Riječ je o širokoj temi koja može obuhvaćati Sci-Fi, fantastične, no i stvarne sadržaje vezane kako za svjetove ispod površine vode, tako i za one ispod površine zemlje… a možemo razmišljati i apstraktnije te tako temu povezati i sa svjetovima ispod površine svijesti”, pojasnili su organizatori te istaknuli kako Liburnicon ima svoj poseban program i za one najmlađe.

– “Program Liburnicona objedinjuje ozbiljne i zabavne sadržaje i stvara jedinstvenu atmosferu koja ga čini jednim od najvećih festivala za mlade u regiji, a Opatiju uvodi  u uzbudljivi svijet mitologije i folklora, SF i fantasy književnosti, filma te naprednih znanosti i tehnologija”, dodali su organizatori te istaknuli da se sama lokacija nalazi odmah uz more, a dijeli se na unutrašnji prostor fakulteta gdje se primarno održavaju predavanja, kvizovi i radionice, te na vanjski dio koji je primarno namijenjen za zabavni sadržaj festivala.#Kulturni front #Lubricon #Lubricon 2023 #Opatija

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh