Obilazak radova na Gradskoj knjižnici Rijeka

Danas, 26. rujna, u 10:30 sati, održao se obilazak radova na zgradi Gradske knjižnice Rijeka u Art kvartu Benčić.

Obilasku su prisustvovali gradonačelnik Grada Rijeke Marko Filipović, ravnatelj Gradske knjižnice Rijeka Niko Cvjetković,  i privremena pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje, kulturu, sport i mlade Vlasta Linić.

Niko Cvjetković proveo je gradonačelnika i okupljene kroz novu zgradu knjižnice te pritom objasnio na koji način je zamišljena funkcija prostora. Tako će prizemlje biti namijenjeno mladima gdje se otvara Odjel za mlade, a karakterizira ga open space gdje će mladima biti omogućeno nesputano kretanje prostorom te njegovo slobodno korištenje. Prvi kat predviđen je za književnost, dok će se na drugom katu naći popularna znanost. Kako se kroz prostor često nailazi na chill zone vidljiva je namjena da studenti, ali i svi budući posjetitelji, u novoj knjižnici imaju što ugodniji boravak. Nova knjižnica imat će jednu učionicu te čak osam toaleta za posjetitelje, što je izniman podatak kada se u obzir uzima činjenica da Gradska knjižnica Rijeka do sada nije imala toalet. Usluge Gradske knjižnice Rijeka poput posudbe i vraćanja posuđenih knjiga bit će u potpunosti automatizirane.

Tijekom idućega tjedna iz Gradske se knjižnice Rijeka seli inventar iz prostora Filodrammatice,  dok se središnji odjel knjižnice, Palača Modello, zatvara tijekom listopada.  Najavljeno je kako se potpuno preseljenje GKR-a očekuje tijekom prosinca.

#Art kvart Benčić #Gradska knjižnica Rijeka #Marko Filipović #Niko Cvjetković #Vlasta Linić

ArtKvart Preporuka

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh