PREZENTACIJA rezultata istraživačkog laba “MAKING TIME STOP”

Istraživački lab MAKING TIME STOP / Zaustavljanja u vremenu vode međunarodno priznati umjetnici fizičkog i vizualnog kazališta Guillaume Pigé i Claudia Marciano iz svjetski poznate i priznate kazališne skupine Theatre Re iz Londona. Njihov program edukacije vrlo je tražen u cijelom svijetu s dugogodišnjim partnerima kao što su Royal Academy of Dramatic Art i Estonian Academy of Music and Theatre.

Svoj novi projekt “Making Time Stop” razvijaju u Rijeci 18. i 19. rujna 2023. u sklopu umjetničkog inkubatora festivala TranziT, a u suradnji sa zainteresiranim lokalnim i nacionalnim umjetnicima i u formi dvodnevnog intenzivnog laboratorija koji završava javnom prezentacijom za publiku i razgovorom s publikom.

Pitanja koja vode ovo istraživanje su: Zašto radimo to što radimo? Zašto je to važno? Zašto bismo trebali nastavi to raditi i dalje? Također, istražit ćemo mogućnosti daljnje suradnje. 

Ovaj lab namijenjen je lokalnim, nacionalnim i europskim izvedbenim umjetnicima koje zanimaju suvremene kazališne prakse i metodologije s posebnim fokusom na autorsko i kolaboracijsko kazalište, te fizičko i mimsko kazalište. Sudionici imaju jedinstvenu priliku upoznati se kreativnim procesima i metodologijama ovih svjetski priznatih umjetnika i autora u području fizičkog i mimskog kazališta, te dobiti konkretne alate za osmišljavanje vlastitih autorskih radova. 

Riječka publika imat će priliku pogledati rezultate istraživačkog laba u utorak 19. rujna 2023., na velikoj pozornici HKD-a na Sušaku. U labu sudjeluju lokalni i nacionalni umjetnici Andrea Crnković, Filip Povrženić, Jura Ruža, Ivana Peranić, Martina Hrlić Rogić, Martina Terzić, Kristina Paunovski, te europski umjetnici koji su u Rijeci kao dio rezidencije Dancing Together Again!: Iakob Gogotishvili, Nino Khositashvili (Xosilita), Aleksandra Konieczna, Nyko Piscopo, Giulia Roversi, Claudia Verdat, Justyna Irena Warells, Kamil Wawrzuta.

Nakon prezentacije, razgovor sa umjetnicima i zainteresiranom publikom vodit će Klara Peranić, magistrica umjetnostiu području glazbe, kazališta i izvedbenih umjetnosti Sveučilišta u Groningenu.

#Aleksandra Konieczna #Andrea Crnković #Claudia Marciano #Claudia Verdat #Estonian Academy of Music and Theatre #Filip Povrženić #Giulia Roversi #Guillaume Pigé #HKD #Iakom Gogotischvili #Ivana Peranić #Jura Ruža #Justyna Irena Warells #Kamil Wawrzuta #Martina Hrlić Rogić #Martna Terzić #Nino Khositashvili Xosilita #Nyko Piscopo #Royal Academy od Dramatic Art #Theatre Re #Tranzit

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh