Program Goranovog proljeća: Zagreb, Lukovdol, Rijeka

Ovogodišnji festivalski program Goranovog proljeća održava se na tri lokacije, od 20. do 23. ožujka. Nastupit će više od trideset pjesnikinja i pjesnika, iz petnaest zemalja, s četiri kontinenta

Svečano otvaranje predviđeno je u srijedu, 20. ožujka, s početkom u 19:00 sati, u Zagrebačkom kazalištu lutaka. Program započinje velikim zajedničkim čitanjem svih gostiju, uključujući šesnaest internacionalnih pjesnika, ovogodišnjih laureata nagrada „Goranov vijenac“ i „Goran za mlade pjesnike“ te još petnaestak domaćih pjesnikinja i pjesnika svih generacija. Studenti Muzičke akademije izvest će kratka komorna djela na stihove Ivana Gorana Kovačića, dok će se prikazivati pjesnički filmovi iz berlinskog „Zebra Poetry“ Film Festivala. Slovenski kantautor Zoran Predin održat će minikoncert.

Sljedeći dan, 21. ožujka, u Domu kulture „Lukovdol“ s početkom u 12:00 sati, bit će dodijeljene nagrade „Goranov vijenac“ i „Goran za mlade pjesnike“, uz glazbeni i folklorni program sekcije SKUD-a „Ivan Goran Kovačić“.

U riječkom Antikvarijatu „Ex libris“ s početkom u 18:30 sati, održat će se program posvećen platformi „Versopolis“, uz predstavljanje svježe otisnutih knjiga pjesnikinja. Razgovor će se voditi na engleskom jeziku, uz prijevode pjesama. Svježe otisnute knjige pjesnikinja koje nastupaju, na hrvatskom i engleskom jeziku, bit će dostupne besplatno. Predstavljanje knjige „Bezgrešna“ Zorana Predina događa se iste večeri u 19:30 sati, na istoj adresi. U petak, u riječkoj Dvorani Mjesnog odbora „Kozala“, održat će se veliko čitanje uz minikoncert Zorana Predina. Uz ovogodišnje laureate, nastupa još dvadesetak pjesnikinja i pjesnika, domaćih, europskih i svjetskih. Večer će moderirati predsjednik „Goranovog proljeća“, priznati pjesnik Marko Pogačar.

Zatvaranje festivala održat će se u subotu, 23. ožujka, na sceni „F22“ Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu, s nastupima laureata i brojnih festivalskih gostiju. Glazbenu podlogu za vrijeme čitanja i solo minikoncert osigurava „OAZA mix trio“.

Istaknuta fotografija preuzeta s web stranice SKUD-a „Ivan Goran Kovačić“

#Akademija dramske umjetnosti #Antikvarijat Ex Libris #Goranovo proljeće #književnost #Lukovdol #Rijeka #Versopolis #Zagreb #Zoran Predin

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh