Promocija knjige dr. sc. Ane Smokrović „Što jedeš?: mitovi, istine i stvarnost na tanjuru“ održat će se 6. lipnja u 18 sati u Gradskoj knjižnici Rijeka
Na promociji će se razgovarati o stvaranju prehrambenih navika, ulozi trendova, medija i društvenih mreža, te kako kultura nameće „idealno“ tijelo i time utječe na odabir hrane. Diskusija će također obuhvatiti zašto industrijski uzgojena hrana ugrožava prirodu i zdravlje. Cilj je promišljanje stavova, mišljenja i osjećaja o hrani kako bi se donosile bolje odluke za pojedince i društvo.
Svi moramo jesti. Naša svakodnevica uvelike se vrti oko hrane; njezine nabavke, pripreme i konzumacije. Svaki dan postavljamo pitanja poput „Što ima za jesti?“ ili „Što je za ručak?“. Baš zato što je hrana toliko elementarna za naše postojanje, rijetko o njoj promišljamo na dublji način. Većina nas hranu nabavlja kao krajnji proizvod a da se uopće ne pitamo tko ju je uzgojio, na koji način, koliko je putovala do polica trgovina i koliko je zapravo ono što jedemo kvalitetno.
Ana Smokrović, doktorica filozofije i vlasnica OPG-a Anino povrće, odlučila je svoju ljubav prema spoznajnoj teoriji – epistemologiji – udružiti s praktičnim znanjem o uzgoju i prodaji organske hrane kako bi nas potakla da promislimo o svim dimenzijama onoga što konzumiramo.
Ulaz je besplatan, a knjiga će biti dostupna po promotivnoj cijeni.
Istaknuta fotografija: Gradska knjižnica Rijeka
#Ana Smokrović #Gradska knjižnica Rijeka #hrana #Kultura #Planetopija