Prvi Jam Session u Boćariji Brajda prožet etno zvukom

 U petak, 2. veljače u Caffe baru Boćar, kroz inicijativu koja se javila nakon uspješnih jammovanja na Poetkultu, održan je prvi Jam Session. Večer je otvorena zvucima harmonike i perkusija uz pjevanje kroz vrlo radosnu atmosferu svih prisutnih.

Jam session je koncept koji je, uz kreativnost i druženje kroz instrumente, sam po sebi vrlo opušten i razigran. Ovoga puta su Boćarijom najviše odzvanjali zvuci bubnjeva i raznih perkusija. Okupljeni su proveli vrijeme međusobno se upoznavajući te dijeljenjem svojih vještina i znanja o glazbi.

S čak dvije drombulje, mnogi su se prisutni koji su došli s idejom slušanja glazbe okušali u izvođenju i isprobavanju nekih novih zvukova i vibracija. Također, uz shakere su se mogli okušati i pridružiti stvaranju čak i oni koji nemaju toliko doticaja s glazbom.

Prisustvo grupe iz Slovenije koja je putujući orkestar podiglo je atmosferu večeri, i dovelo do novih razina eksperimentiranja sa zvukovima. Prateći improvizacijski duh Poetkulta, večer nije bila ispunjena samo sviranjem, već se ponajviše mogla osjetiti vrlo društvena atmosfera uz pjevanje i ples. Ovakav početak večeri petka prožetog etno zvukovima bili su odlična priprema za nastavak u Pogonu Kulture gdje je Kočani Orkestar očarao svojim nastupom.

Svaki jam session donosi nešto novo i drugačije, a predviđanja kako će izgledati uvijek se promijene na licu mjesta. Instrumenti tada postaju sekundarni, a ljudi su ti koji najviše doprinose angažmanu i atmosferi. Upravo je konekcija između glazbenika, publike i glazbe jest ono što je srž ovakvom pristupu glazbe. Ovoga puta to su najviše bili etno zvuci kao i ritmovi bubnjeva, a što očekivati sljedeći put? Pridružite se i donesite svoj pogled na glazbu te sudjelujte u zajedničkom stvaranju ritmova i melodija!

Istaknuta slika i ostale fotografije: Damir Čargonja Čarli

#Caffe bar Boćar #etno #glazba #imrpovizacija #Jam session

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh