Shiva Beyond Sound Trio zatvara 34. Lubeničke večeri

Na posljednjem koncertu u sklopu ovogodišnjih Lubeničkih večeri nastupit će Shiva Beyond Sound Trio u sastavu: Sho Akamatsu (violina), Ivana Duvnjak Akamatsu (violina) i Petra Gilming (klavir). Koncert će se održati 18. kolovoza u Župnoj crkvi i na trgu u Lubenicama, u 21 sat.

Na programu su klasična djela Händela i Schostakovicha te Czardas Vittorija Montija, ali i obrade poznatih filmskih tema  (Kum, Legenda o jeseni, Pjesma iz tajnog vrta).

SHIVA BEYOND SOUND novi je projekt na hrvatskoj glazbenoj sceni koji čine dva istaknuta hrvatska violinistička virtuoza, Sho Akamatsu i Ivana Duvnjak Akamatsu .

Istražujući zvučne mogućnosti dvaju instrumenata, Shiva izvodi bezvremenske klasične teme, hrvatske i strane popularne evergreene te glazbene melodije iz kultnih filmova u aranžmanima za dvije violine koje za Shivu potpisuje hrvatski dirigent i skladatelj Igor Tatarević.

„Naš cilj je približiti puni i kristalni zvuk tradicionalnog klasičnog instrumenta na posve nov i nekonvencionalan način, doprijeti do široke publike svih naraštaja te ujedno popularizirati moderni pop izričaj koristeći klasične skladateljske tehnike.

Petra Gilming jedna je od najistaknutijih hrvatskih pijanistica srednje i mlađe generacije. Njeno sviranje odlikuje briljantna tehnika i sasvim osobit umjetnički temperament kojim zrači s pozornice, neovisno o tome radi li se o solističkom ili komornom nastupu.

Diplomirala je i potom magistrirala na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi doajena hrvatskog pijanizma i glasovirske pedagogije Vladimira Krpana.

Kao solistica i komorna glazbenica Petra Gilming nastupa na istaknutim festivalima – Dubrovačkim  ljetnim igrama, Osorskim glazbenim večerima, Zagreb Komu, Diapasonu, Danima Milka Kelemena te festivalima u Vukovaru, Šibeniku, Poreču, Rovinju, Nizozemskoj i Danskoj.

34. Lubeničke večeri će službeno zatvoriti gradonačelnik Marin Gregorović spuštanjem festivalske zastave s glagoljskim slovom „L“, uz zvuke orlečkog meha.

#Ivana Duvnjak Akamatsu #Marin Gregorović #Petra Gilming #Shiva Beyond Sound #Sho Akamatsu

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh