Susreti konzervatora-restauratora arhivskog gradiva, knjižnične građe i umjetnina na papiru

Znanstveno-stručni skup 4. susreti konzervatora-restauratora arhivskog gradiva, knjižnične građe i umjetnina na papiru održat će se u Guvernerovoj palači u organizaciji Državnog arhiva u Rijeci, Hrvatskog državnog arhiva i Sveučilišta u Dubrovniku. Otvorenje skupa je 8. studenog u 10:00 sati, a odvit će se kroz dva dana 8. i 9. studenog.

Skup okuplja konzervatore-restauratore i ostale stručnjake zaposlene u arhivima, knjižnicama, muzejima, restauratorskim zavodima, sveučilištima i srodnim ustanovama iz Hrvatske i inozemstva koji se bave zaštitom arhivskog gradiva, knjižnične građe i umjetnina na papiru.

Ciljevi skupa su razmjena znanja i iskustava iz područja zaštite pisane baštine, predstavljanje projekata i primjera dobre prakse, ukazivanje na izazove i probleme s kojima se susrećemo u svrhu unaprjeđenja konzervatorsko-restauratorske djelatnosti, kao i približavanje rada konzervatora-restauratora drugim stručnjacima. Namjera je analizirati i moguće modele suradnje između različitih baštinskih ustanova, visokoškolskih obrazovnih ustanova i imatelja gradiva radi cjelovite zaštite.

Uvodno će kao pozvano predavanje biti predstavljeni izuzetno vrijedni projekti Ministarstva kulture i medija poput eKulture i E-konzervatorskih podloga.

Istaknuta slika: dio vizuala skupa 4. susreti konzervatora-restauratora arhivskog gradiva, knjižnične građe i umjetnina na papiru

ArtKvart Preporuka

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh