Tamara Obrovac u HKD-u

HKD na Sušaku za Dan žena 8.3. u 20:00 sati dovodi željeznu istarsku lady Tamaru Obrovac i njezin quartet!

Ansambl Tamare Obrovac djeluje u nepromijenjenom sastavu od 1997. , a svoj prvi CD „Ulika” izdali su iste godine. Na tom albumu, Tamara Obrovac je prvi put predstavila novi pristup razmišljanju i komponiranju, spajajući lokalnu istarsku glazbu i dijalekt s univerzalnim jazz izrazom. Njihov nekonvencionalni pristup glazbi ostao je ključno obilježje njezinog stvaralaštva, čineći je prepoznatljivom i na međunarodnoj jazz sceni.

Na koncertu u Rijeci, Tamara Obrovac Quartet će većinom izvoditi repertoar s njihovog posljednjeg albuma „Nuvola”, koji je objavljen 2023. i nominiran za Porin u tri kategorije. Album donosi nove, kompleksnije skladbe koje zadržavaju spoj istarske glazbe i jazza, a izvođene su uz virtuoznost, humor i improvizaciju. Tijekom 2023., quartet je predstavio ovaj repertoar publici u rasprodanim koncertima u Zagrebu, Splitu i Zadru

Ulaznice po cijeni od €12 moguće je kupiti na blagajni HKD-a bez dodatne naknade ili online na mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu i Foto Reviji uz naknadu od dodatnih €0,85 za obradu transakcije. Blagajna HKD-a otvorena je sat vremena prije programa. Umirovljenici i studenti imaju pravo na 50% popusta na ulaznice, isključivo na blagajni HKD-a, a članovi HKD kluba na 20% popusta na svim prodajnim mjestima..

Istaknuta fotografija: TamaraObrovac Quartet, foto: Mare Milin

#Dan žena #HKD na Sušaku #koncert #Tamara Obrovac #Tamara Obrovac Quartet

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh