U Galeriji O.K. otvorena izložba Slavena Tolja: Krakelure, Pavo i ja

U Goleriji O.K. otvorena je izložba Slavena Tolja, poznatog dubrovačkog umjetnika i nekadašnjeg ravnatelja riječkog Muzeja moderne i suvremene umjetnosti. Slaven Tolj vratio se tako u prizemlje zgrade kojom je donedavno ravnao i u jedinom riječkom galerijskom prostoru što funkcionira zajedno s ulicom referirao se osobne rascjepe i prolaznost života. Krakelure, Pavo i ja svojevrsni je nastavak umjetnikove nedavne izložbe u Bolonji, što je u siječnju održana u Palazzo d’Acurssio.

– Jako mi je ovo važno jer opet počinje užas. Jedan dan sam nešto radio, čistio i gledao što se zbiva i baš taj dan je opet počeo užas. I kada sam to vidio vratile su mi se neke slike iz onih dana kada je u Dubrovniku bio rat i više ne mogu stati. Ne mogu razumjeti da je to normalno, ne mogu razumjeti da se trideset godina nakon užasa ponovo dešava novi užas. I zato mi je pet stvari važno: kada, u kojem vremenu, kad je bilo u tom vremenu, sada i ovdje, naglasio je Slaven Tolj, koji se i ovom izložbom referirao i na svog prijatelja Pavu Urbana, dubrovačkog fotografa, koji je poginuo tijekom bombardiranja grada 1991. godine.

Otvaranje izložbe popratili su brojni riječki umjetnici, ali i nekadašnje Toljeve kolegice i kolege.

Inače, izložba je otvorena performansom kojega su izveli sam Slaven Tolj i umjetnica Ina Ivandić, koja je u  u Galeriji O.K. na Toljevu desnu ruku tetovirala riječ FLORA, referirajući se pritom na iskopine pronađene u vrtu dubrovačke galerije Flora.

Katarina Podobnik na otvaranju izložbe Slavena Tolja

– Divno mi je bilo ovdje raditi i zato sam se rado vratio. U Dubrovniku se gleda samo novac, a nema nikoga, nema ljudi. Ovdje je ipak sve nekako drugačije i zbog toga mi je ovo jako važno, zaključio je Slaven Tolj.

Izložba Krakelure, Pavo i ja u Galeriji O.K. bit će otvorena do 19. srpnja, a svi zainteresirani posjetitelji mogu je pogledati od ponedjeljka do petka od 8 do 18 sati, odnosno subotom od 10 do 13 sati.

Galerija O.K. jedini je riječki izložbeni prostor što funkcionira s ulicom
#Galerija O.K. #Krakelure #Pavo Urban #Slaven Tolj

ArtKvart Preporuka

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh