U kinu Dječje kuće: Ježeva kuća, Medo u kinu i jedna bodljikava radionica

U sklopu programa „Krenimo od 0!“, namijenjenog prvom susretu djece s kinom, Art-kino najavljuje projekciju kratkometražnog animiranog filma “Ježeva kuća” u utorak, 26. ožujka, s početkom u 16 sati. Ovaj događaj obilježava treći rođendan Dječje kuće te će se održati u prostorijama kina Dječje kuće

„Ježeva kuća“ kratkometražni je animirani film autorice Eve Cvijanović iz 2017. godine izrađen tehnikom stop-animacije, prema kultnoj poemi Branka Ćopića. Uz glas Rade Šerbedžije i glazbu Darka Rundeka, u bujnoj i raskošnoj šumi priča prati jednog vrijednog ježa koji će šumske razbojnike: vuka, medvjeda, divlju svinju, ali i lukavu liju – naučiti da na svijetu nema mjesta poput doma. Rođendanskom izdanju programa pridružit će se i umjetnici Gradskog kazališta lutaka Rijeka, Luči Vidanović i Zlatko Vicić. Tako će projekciju animiranog filma „Ježeva kuća“, mališani gledati u društvu lika Mede, jednog od onih radoznalih šumskih životinja koje su htjele vidjeti Ježurkin dom. Lik Mede na sceni Gradskog kazališta lutaka Rijeka već više od 20 godina igra nagrađivani glumac-lutkar Zlatko Vicić, a prije i nakon projekcije, djeca će se moći s njime družiti, razgovarati i fotografirati. Nakon projekcije, djeca će primiti diplome za svoje prve korake u kinu, a za one kreativne, bit će organizirana radionica izrade ježića i vjetrenjača od recikliranih materijala, koju vodi Luči Vidanović. Junak Ćopićeve poeme, osim što voli svoj dom, izuzetno cijeni prirodu, pa je tako za ovu radionicu ekologija poslužila kao misao vodilja. Radionica će se održati u „Šumi Striborovoj“, a sudjelovanje je besplatno. Trajanje filmskog programa je 15 minuta.

Sudjelovanje na radionici je besplatno i nisu potrebne prijave, a cijena ulaznica za projekciju iznosi 4 EUR. Ulaznice su dostupne putem stranice ulaznice.hr te na blagajni Dječje kuće i Art-kina koje se otvaraju sat vremena prije početka prve projekcije u danu. Zbog ograničenog broja dostupnih mjesta, posjetiteljima se preporučuje da provjere dostupnost ulaznica za željenu projekciju te osiguraju svoje ulaznice na vrijeme.

Više informacija nalazi se na sljedećoj poveznici.

Istaknuti vizual: Art-kino

#animirani film #Art-kino #Djeca #Dječja kuća #Gradsko kazalište lutaka Rijeka

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh