U Villi Angiolini predstavljen ljetni program „180 GODINA TURIZMA U OPATIJI”

U opatijskoj se Villi Angiolini, čija je izgradnja označila početak turizma na ovim prostorima, danas u 10:00 sati, održala konferencija za medije na kojoj je predstavljen ljetni program obilježavanja 180 godina od početka razvoja turizma u Opatiji. Plan i program predstavili su direktorica Turističke zajednice grada Opatija Suzi Petričić, opatijski gradonačelnik Fernando Kirigin, te ravnatelj ustanove Festival Opatija Ernie Gigante Dešković, a značajna obljetnica obilježavat će se tijekom cijele godine nizom manifestacija čime Opatija želi pokazati da je i dalje vodeća hrvatska turistička destinacija

„Prije 10 godina puštena je u promet poštanska marka s motivom Ville Angioline, a jučer su u promet puštene tri marke s motivima opatijskih kamelija što znači da će cijeli svijet korespondencijom prihvatiti Opatiju kao turistički svjetionik. Danas je Opatija jedna od rijetkih destinacija koja posluje tijekom cijele godine zahvaljujući izvrsnoj smještajnoj infrastrukturi i kvalitetnim turističkim proizvodima i manifestacijama poput RetrOpatije, Festivala čokolade, Adventa i drugih, radi kojih turisti dolaze u naš grad”, poručila je Suzi Petričić.

Program započinje u lipnju Festivalom mjuzikla, a nastavlja se ljetnom Balinjeradom, koncertom Josipe Lisac „Dnevnik jedne ljubavi”, te Retropatijom ovogodišnjeg naziva „The best retro party ever”. U srpnju posjetitelje očekuje tradicionalni, no od svojih početaka bitno reduciran, Liburnija Jazz Festival, potom Music fest koji u jednoj večeri objedinjuje koncerte bendova Epica, Celtica i Keops, dok nas u drugoj večeri festivala očekuje koncert britanskog benda Morcheeba. Ostatak ljetnog programa ispunit će Jerry Ricks Blues festival, te razni koncerti, klasični i oni malo manje klasični. Ljetnu pozornicu u srpnju i kolovozu posjetit će Bony M, Damir Kedžo, Folklorni ansambl Zora, fado pjevačica Mariza, Plavi Orkestar(!), Tommy Emmanuel i Anna Oxa, a već tradicionalno krajem kolovoza u prostor Ljetne dolazi festival dokumentarnog flma Liburnija Film Festival. Rujan nosi koncert Umberta Tozzia na Ljetnoj pozornici i Bečki bal u hotelu Kvarner.

„Opatijska je obljetnica ujedno i visoka obljetnica hrvatskog turizma, te će završna svečanost Dana hrvatskog turizma 2024. biti održana upravo u našem gradu. Opatija se ponosi svojom bogatom turističkom tradicijom, koja se temelji na ljepoti prirode, kvaliteti usluge i gostoljubivosti turističkih djelatnika”, istaknuo je gradonačelnik Kirigin.

Ovaj će veliki jubilej Opatija proslaviti uz brojna poznata svjetska domaća glazbena imena. Ravnatelj Festivala Opatija, Ernie Gigante Dešković poručio je kako posjetitelje očekuje niz događanja s čak tri nastupa velikih diva: domaće dive Josipe Lisac, koja sprema veliki obljetnički koncert, legendarne talijanske dive Anne Oxa i najpoznatije svjetske pjevačice fada Marize. Iz Australije nam dolazi jedan od najpoznatijih svjetskih gitarista Tommy Emmanuel, a talijanska glazbena ikona Umberto Tozzi odabrao je upravo Opatiju za jedan od svojih zadnjih nastupa u karijeri.

Istaknuta i ostale fotografije: Sanja Prodan

#festival #koncert #Ljetna pozornica #Opatija #turizam

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh