„Vrijeme loma“ u HKD-u

U HKD-u na Sušaku, 24. i 25. svibnja u 20 sati, održat će se performativni rad Martine Hrlić Rogić i Marka Rogića koji prikazuje sliku žene na razmeđi osobnih ostvarenja, profesionalnih ambicija, obitelji i majčinstva

To je priča o ženi koja pleše na rubu, vrti se, tapka u mraku, traži izlaz, nema mira, nema zraka, nema riječi. Pritisak je velik, a rješenja nema, kuharica je svoje sreće. Odvaja bitno od nebitnog u ringišpilu emocija, voli jako, ide do kraja, ne razmišlja o posljedicama. Isprekidane misli, nedorečene rečenice i nezavršene radnje su svakodnevica u životu koji je postao automatizam, robotizam i kolotečina. Kontrola izvana, nemir iznutra. Žena u kotaču obaveza, odgovornosti i očekivanja vrlo često trpi, plače, viče. Krik žene šuti, nema tona.

Oblikovanje zvuka potpisuje Marko Rogić, dok je za oblikovanje svjetla zadužen Dalibor Fugošić. Predstava je realizirana u suradnji s Udrugom plesnih umjetnika Hrvatske. Projekt je podržan od strane Ministarstva kulture i medija te Grada Rijeke.

Istaknuti vizual dio je vizuala najave performansa, autora Mladena Stipanovića

#HKD na Sušaku #Marko Rogić #Martina Hrlić Rogić #performans #projekt

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh