Zdenko Franjić / Lutajući DJ Zdena raspjevao i rasplesao Boćariju

Ove subote, 27. siječnja, u Boćarskom klubu Brajda koncert je održao Zdenko Franjić, nezavisni glazbeni izdavač i osnivač izdavačke kuće „Slušaj najglasnije“, djelujući pod umjetničkim imenom Lutajući DJ Zdena. Pionir regionalne alternativne scene sa sobom je ponio i gramofonske ploče, CD-e, stripove, romane i zbirke poezije različitih umjetnika s kojima je Franjić ostvario suradnju za vrijeme njegove bogate tridesetsedmogodišnje karijere.

Franjić je najprije večer započeo recitacijom velikog broja pjesama članova alternativne scene s kojima je kroz godine surađivao. Našla se tu poezija raznovrsne tematike koja je sezala od ciničnog humora do transgresivne poezije Ivice Čuljka, tj. Satana Panonskog koja je dostojno predočila širok spektar alternativne scene koju je Franjić praktički samostalno izgradio svojim neprestanim radom i trudom.

Nakon poezije Franjić je oživio Lutajućeg DJ-a Zdenu te je, stalno namještajući miksetu i svoj mikrofon uz polagani ples, izveo svoje uspješnice. Mješavina Zdeninih recitacija, ciničnog humora, dobronamjerne zafrkancije i nota inspiriranih starom plesnom glazbom SAD-a, animirala je publiku koja je pljeskala i pjevala zajedno sa Zdenom te mu se naposljetku pridružila u plesu. Publika je tako na dostojan način dobila uvid u srž uradi-sam filozofije, ali i u temelje alternativne scene koja živi i dalje u suvremenom svijetu, i predstavlja vitalnost i snagu unatoč novim nepovoljnim trendovima usmjerenima protiv iste.

Zdenko Franjić / Lutajući DJ Zdena u Boćariji

Fotografirao: Filip Kralj

#Boćarija #Lutajući DJ Zdena #Zdenko Franjić

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh