Zdenko Franjić u Boćarskom klubu Brajda

U subotu, 27. siječnja, u Boćarskom klubu Brajda u 19:00 sati nastupit će Zdenko Franjić, glazbenik i osnivač nezavisne etikete „Slušaj najglasnije”.

Zdenko Franjić, poznat i pod umjetničkim imenom Lutajući DJ Zdena je hrvatski nezavisni glazbenik i izdavač. Drugo je ime za hrvatsku alternativnu scenu i scenu iz regije još od kraja osamdesetih.

Za njegovu izdavačku kuću smatra se da je prva nezavisna izdavačka kuća u Jugoslaviji. Na svojoj etiketi „Slušaj najglasnije“ objavio je više od 200 izdanja, na kazetama i CD-ovima.

Preko njegove diskografske etikete Slušaj najglasnije u diskografski su svijet zakoračili Majke, Satan Panonski, Jure Klavijatura, Overflow, Bambi Molesters, Goribor, Damir Avdić, Autogeni Trening, Kojoti, M.O.R.T., Gori Ussi Winnetou i mnogi drugi značajni rock-sastavi iz Hrvatske i susjednih država.

Ranih devedesetih radio je cjelovečernje koncerte u Vrbiku zvane Bombardiranje New Yorka na kojima je nastupalo više sastava, a zadnji iz serije trajao je dva ili tri dana. S izvođačima nikada nije potpisivao ugovore.

Iza Franjića je danas više stotina objavljenih albuma. I dalje objavljuje desetak albuma mjesečno.

Franjić objavljuje i knjige i stripove. Godine 1994. pokrenuo je svoju biblioteku „Bratstvo duša” u kojoj su većinom izdane knjige glazbenika i poezija (Ivica Čuljak, Aleksandar Stojković, Saša Lović, Damir Avdić itd). Često je viđen gost na sajmovima ploča ili sa svojim štandom na mnogobrojnim koncertima po svim mogućim prostorima.

Prvi je dobitnik Nagrade za životno djelo Rock&Off nezavisne glazbene novinarske nagrade redovito nastupa.

Istaknuta slika: Ubod kulture

#Boćarski klub Brajda #Lutajući DJ Zdena #nastup #Slušaj najglasnije #Zdenko Franjić

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh