Zoran Majstorović i Atma Mundi Ensemble vode vas na put oko svijeta

Zoran Majstorović i Atma Mundi Ensemble povest će vas u utorak i srijedu na glazbeni put oko svijeta. Utorak je rezerviran za Park prirode Učka, srijeda pak za Kaštel Grada Grobnika, a povod za nastup ovih vrhunskih glazbenika sa zavidnim međunarodnim karijerama je – Svjetski dan glazbe.

– Svirat ćemo etno jazz, uz mene tu su Robert Mikuljan na trubi, Karlo Lovrić na orguljama i Rajko Ergić na bubnju. Ja ću svirati gitaru i arapsku lutnju. Gledatelje ćemo povesti na put oko svijeta, svirat ćemo afričku, europsku, azijsku, američku muziku, proći ćemo baš kroz čitav svijet, kaže Zoran Majstorović.

Koncert u Parku prirode Učka, odnosno Centru za posjetitelje Poklon, započet će u utorak od 20 sati, u Kaštelu Grada Grobnika pak u srijedu sat vremena kasnije, a oba nastupa održavaju se pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije.

– Okosnica benda smo Rajko i ja, sviramo već desetak godina, to uvijek bude super i svi posjetitelji uživaju u glazbi, naglašava Zoran Majstorović, što i nije ništa novo budući je riječ o zaista vrsnim improvizatorima, koji kroz svjetsku glazbu donose i svoje osobno glazbeno naslijeđe, pa tako kroz glazbu spajaju prividno nespojive kulture.

Svjetski dan glazbe svake se godine obilježava 21. lipnja susretima i nastupima glazbenika na otvorenoj sceni, ideja je rođena u Francuskoj, a prvi takav koncert, nazvan Fete de la Musique (Festival glazbe) održan je u Parizu.

Suorganizator koncerta na Učki je Javna ustanova Park prirode Učka, a u Kaštelu Grada Grobnika Katedra Čakavskog sabora Grobnišćine.

#Atma Mundi Ensemble #Kaštel #Park prirode Učka #Svjetski dan glazbe #Zoran Majstorović

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh