Zoran Pavelić: Pobuđivački mehanizmi

U Muzeju moderne i suvremene umjetnosti otvara se 27. 10. u 19:00 sati samostalna izložba Zorana Pavelića pod nazivom „Pobuđivački mehanizmi”. U sklopu otvorenja održat će se performans u dvorištu MMSU.

Zoran Pavelić djeluje još od sredine osamdesetih godina 20. stoljeća, na polju raznolike produkcije kojem su sidrište multimedijalnost i nespektakularni oblici rada, nevidljive i svakidašnje forme ponašanja i gesti koje često nemaju za cilj estetski užitak, već skretanje pažnje na potrebu za akcijom. Izložba će u nekoliko segmenata pokazati više desetina radova koji će se međusobno ispreplitati te će nelinearnim čitanjem koje radovi sami potiču zaobići logiku kronologije. Istaknuti će radove koji predstavljaju njegove stvaralačke principe i uzbudljive ideje.

Pavelićevo nasljeđe je po mnogočemu upisano u načela stvaranja fluksusa i neodade. Razvio je nekolicinu prepoznatljivih umjetničkih postupaka koji se mogu podvesti pod ključne pojmove kao što su autorstvo i potpis, kolektiv i bezimeni autor, visoka i pop-kultura, umjetničko-neumjetničko, spona život-umjetnost, duh-materija, njegujući pritom principe procesualnosti, nepredmetnosti, nedovršenosti, efemernosti i uvažavanje slučaja.

Naslovna fotografija: Vizual za izložbu Zorana Pavelića „Pobuđivački mehanizmi”

Autor: Muzej moderne i suvremene umjetnosti Rijeka

#Izložba #MMSU #performans #Probuđivački mehanizmi #Zoran Pavelić

ArtKvart Preporuka

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh