Zvonimir Radišić Trio ispraćen ovacijama s Morskog prasca

Na stranu sve kritike i recenzije, nagrade i nominacije, na kraju je ipak najvažnije ono što kaže publika. A publika je na Morskom prascu sjajno reagirala nakon što je ekipa okupljena pod imenom Zvonimir Radišić Trio odradila svoj jedini ovogodišnji riječki nastup u ovoj kombinaciji, naravno.

– To je čar live svirke, nekako budemo kao pušteni s lanca, uživamo u tome i baš smo sretni kada imamo prigodu predstaviti publici ono što radimo, kao i nekima od naših prijatelja. Ovo je zaista bila lijepa večer. rekao je nakon koncerta Zvonimir Radišić, koji na gitari, zajedno s Henryjem Radanovićem na kontrabasu i Tončijem Grabušićem na bubnjevima, čini ovaj tercet prekaljenih riječkih jazera i vrhunskih glazbenika, koji očito svojom glazbom znaju pronaćii put do kritike, ali i do publike.

Zvonimir Radišić Trio na svom jedinom ovogodišnjem riječkom koncertu promovirali su svoj debitantski album New Horizons, koji je na velikoj sceni pokupio sve pohvale i ekipi donio tri nominacije za Porina, one u kategoriji za najbolji album jazz glazbe, za najbolji aranžman i za novog izvođača godine.

– Predstavili smo album. Čar jazza je da se uvijek dogodi nešto novo i nepredvidivo, pa mi svi zajedno putujemo tim kursom slušajući i osluškujući jedan drugoga. Tražimo zajedničku trasu, dodao je Zvonimir Radišić.

Očito je da su na Morskom prascu uspjeli pronaći tu trasu, otvoreni su neki novi horizonti, a dečki će ih nastaviti otvarati i na nastupima što im slijede. Ovo je ljeto rezervirano za svirke.

– Čekaju nas Šilo, Županja, Hvar, ljeto nam je ispunjeno. Trenutačno smo zauzeti drugim obavezama, rad na novim stvarima traži mirniji period da se možemo posvetiti i raditi probe, a na jesen nas čeka taj mirniji dio godine. Tada ćemo se udubiti u rad na novim stvarima, zaključio je Zvonimir Radišić.

#Henry Radanović #Ljeto na Kantridi #Morski prasac #Tonči Grabušić #Zvonimir Radišić

ArtKvart Preporuka

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh