2. DNEVNIK 28. MEĐUNARODNOG FESTIVALA MALIH SCENA U RIJECI: Lear

LEAR, Teatar Stary, Lublin (ocjena publike 4.40)

Druge festivalske večeri izvedena je monodrama „Lear“ – glumački esej poznatog poljskog umjetnika Andrezeja Seweryna, postavljena uz 200-tu obljetnicu djelovanja Starog teatra u Lublinu. Gledali smo adaptaciju koja je nastala suradnjom velikog šekspirijanskog glumca i slavnog redatelja Janusza Oprynskog, a radi se o Learovoj usamljeničkom monologu, između sna i jave, u kojem prebire po sjećanjima na život u kojem je – dijelom i svojom krivicom – izgubio sve: i kćeri i zemlju kojom je vladao.

Samo veliki glumac s vizijom, može odigrati tih sat vremena Shakespearea tako nadahnuto da vas njegova sudbina dira od početka do kraja i da imate potrebu da ga zaštitite od okrutnog svijeta u kojem mora živjeti sam…

Ovo je bila predstava za sladokusce, ocijenjena s 4.40

Neposredno pred izvedbu „Leara”, u galeriji Kortil otvorena je izložba „Lica, maske, rekvizita; Shakespeareov svijet u poljskim kazališnim plakatima”.

Izložba predstavlja tri generacije umjetnika: one koji radili kazališne plakate nakon Drugoga svjetskoga rata, njihove studente i nastavljače te posljednju mladu generaciju koja djeluje u 21. stoljeću. Kustos izložbe je Zenon Butkiewicz. Izložba je ostvarena pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Republike Poljske u Zagrebu i može se razgledati tijekom trajanja Festivala.

#Andrezej Seweryn #HKD #Janusz Oprynski #Lear #Lublin #Međunarodni festival malih scena #Shakespeare #Svjetlana Hribar #Teatar Stary #Veleposlanstvo Republike Poljske #Zenon Butkiewicz

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh